"Οχι στη Γ` Εθνική ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

O Στηβ Κακέτσης παρομοίασε το ενδιαφέρον του Γιώννη Κωνσταντινίδη με την αντίστοιχη προσπάθεια του Βλάσση Τσάκα στον Παναθηναϊκό

Του Μάνου Χατζάκη

Στην εκπομπή “Δίκη”, του Κυριάκου Θωμαϊδη, είχε στραφεί το ενδιαφέρον του κόσμου του ΑΡΗ, προκειμένου να ακούσει τις τοποθετήσεις του επίδοξου επενδυτή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννη Κωνσταντινίδη. Η εκπομπή, γρήγορα, όμως πήρε διαφορετική τροπή, καθώς ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο Στηβ Κακέτσης, ο οποίος μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Το AllAboutAris επικοινώνησε με το γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος ήταν από τους λίγους ανθρώπους, που βρέθηκαν κοντά στον κ. Κωνσταντινίδη. Ποια, λοιπόν, η γνώμη Κακέτση για τον Δραμινό υποψήφιο επενδυτή, αλλά και πώς βλέπει τα πράγματα στον ΑΡΗ; Τα όσα μας είπε παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ως επιχειρηματίας και άνθρωπος που βλέπει ποδόσφαιρο, θα έχει να πει κάτι παραπάνω…

Κύριε Κακέτση, ήσασταν από τους λίγους ανθρώπους που είχαν κατ` ιδίαν επαφή με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη. Ποια η εικόνα που αποκομίσατε το χρόνο που βρεθήκατε στην εκπομπή της Δευτέρας;
“Βρεθήκαμε, από κοινού, στο μακιγιάζ και το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν: Πού πας να μπλέξεις; Αυτά δεν είναι πράγματα για σένα. Δεν έχεις μπαλαδόφατσα…”

Πήρατε κάποια απάντηση;
“Δεν είπε κάτι συγκεκριμένο. Αρκέστηκε στο να χαμογελάσει”.

Ποια αίσθηση σας δημιούργησε, τόσο στο τετ-α-τετ που είχατε, όσο και σε αυτά που είπε δημόσια ο κ. Κωνσταντινίδης;
“Η διαίσθησή μου λέει ότι είναι… Τσάκας. Επιζητεί δημοσιότητα και τίποτα παραπάνω. Δεν πιστεύω ότι διαθέτει το ειδικό βάρος να εμπλακεί σε μια ΠΑΕ, όπως ο ΑΡΗΣ, με τα προβλήματα και τις απαιτήσεις που έχει η ομάδα αυτή την περίοδο. Δεν έχω αναμειχθεί με το ποδόσφαιρο ως παράγοντας, αλλά έχω φίλους-παράγοντες και παρακολουθώ χρόνια ποδόσφαιρο, οπότε μπορώ να αξιολογήσω ανθρώπους και δηλώσεις”.

Προφανώς, δεν σας ενέπνευσε αξιοπιστία ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας…
“Νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε στην όλη ιστορία, αναφορικά με το ενδιαφέρον του. Δε μπορούμε να πούμε περισσότερα σχετικά με το ποια ήταν τα κίνητρα και οι επιδιώξεις του”.

Πώς σας φάνηκαν οι δηλώσεις του για τον πρώην πρόεδρο του ΑΡΗ, Δημήτρη Ηλιάδη;
“Δε μπορεί να καταγγέλει δημόσια και να κατηγορεί ένα πρόσωπο, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις. Μπορούσε να το χειριστεί αλλιώς το όλο θέμα. Να μιλήσει με υπονοούμενα και να μην κάνει χειρότερη την -ήδη- επιβαρυμένη κατάσταση του ΑΡΗ. Εμαθα την αντίδραση του Ηλιάδη και ήταν αναμενόμενη…”

Από τα όσα γνωρίζετε για τον ΑΡΗ, ποια λύση θεωρείτε καλύτερη για το μέλλον της ΠΑΕ;
“Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη λύση στον ΑΡΗ θα ήταν η συνέχεια της υπόθεσης με το άρθρο 99. Πρέπει να το `κυνηγήσει` η νέα διοίκηση. Η λύση της  Γ` Εθνικής δεν είναι… λύση. Δεν πρέπει να πάει στην τρίτη κατηγορία ο ΑΡΗΣ. Εάν πέσει, θα επιστρέψει μετά από 10 χρόνια. Δεν πρέπει να  διαλύσουν το σύλλογο και είναι ντροπή όσων σκέφτηκαν ότι θα ήταν σωτήριος ο υποβιβασμός. Δε γνωρίζω, βέβαια, εάν υπάρχει στοχοποίηση των ομάδων με ιστορία να αγωνιστούν σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπως έγινε με τον Ηρακλή. Ισως κάτι κρύβεται από πίσω…”.

Θεωρείτε, δηλαδή, πως ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να γίνει… ΑΕΚ.
“Δεν μπορεί να γίνει ΑΕΚ. Υπάρχει μια βασική διαφορά στις δύο αυτές περιπτώσεις. Η ΑΕΚ έπεσε, γιατί υπήρχε ο όρος από την πλευρά Μελισσανίδη. Τους είπε `πέστε στη Γ` εθνική και μπαίνω`. Οπως και έκανε. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει στιβαρό επιχειρηματία να βοηθήσει. Επαναλαμβάνω και θέλω να ακουστεί: Δεν πρέπει να πέσει ο ΑΡΗΣ. Ξεχάστε, τη Γ` Εθνική. Πάρτε επάνω σας τις ευθύνες, αλλιώς, δώστε τα κλειδιά και να τελειώσει εκεί ο ΑΡΗΣ”.

Ισως θα έχετε καταλάβει πως η παρουσία σας στο τηλεοπτικό πάνελ, της Δευτέρας, δημιούργησε μεγάλο “ντόρο” και τα Social Media “ασχολήθηκαν” με τα όσα είπατε. Κάποιοι, μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου θεωρούν ότι -άθελά σας- δρομολογήσατε εξελίξεις στον ΑΡΗ. Γράφτηκε μέχρι και το “Στηβ, Θεέ, πάρε την ΠΑΕ”…
“Εγώ, να δρομολόγησα εξελίξεις; Σε καμία περίπτωση. Ξέρω ότι ο κόσμος με αγαπάει, όπως αγαπάω κι εγώ τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και τον κόσμο του ΑΡΗ. Δεν κάνω διακρίσεις. Εάν ήθελα να μπλέξω με το ποδόσφαιρο θα το είχα κάνει. Ως αεκτσής και, λόγω της σχέσης μου με τον Γιάννη Μελισσανίδη, νομίζετε δεν θα μπορούσα; Δεν θέλω, όμως…”

Προτεινόμενα Άρθρα