"Δεν υπάρχει περίπτωση συγκάλυψης"

από AllAboutARIS

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του προέδρου της ΚΜΑ

Ο πρόεδρος της ΚΜΑ, Πάνος Στεφανίδης, αναφέρθηκε στο πόρισμα, όταν πήρε το λόγο στο βήμα. Συγκεκριμένα, είπε:

“Από το Μάιο πρώτο μέλημα ήταν η παραλαβή του πορίσματος και έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να πάρουμε το πόρισμα. Αυτό που καταφέραμε ήταν να πάρουμε μόνο μια έγγραφη δέσμευση ότι καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15η Νοεμβρη. Οποως αποδείχτηκε το πόρισμα ίσως δημιουργούσε θέματα και δεν υπήρξε σκοπός συγκάλυψης. Η ΝΕΧΙΑ κλήθηκε να δώσει το πόρισμα. Τέσσερις ώρες υπήρξαν συζητήσεις ανάμεσα σε όλους όσοι ήταν παρόντες. Σας διαβεβαιώνω πως το πόρισμα δεν το έχει δει κανένας και όλα τα άλλα είναι παραμύθια, που λέγονται. Μας εξήγησε ορκωτός λογιστής και μας προβλημάτισε με αυτά που είπε, σχετικά με τις συνέπειες. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Υπήρχαν διαχειριστικά θέματα όσον αφορά το πόρισμα και πρέπει να υπάρξουν ποινικές ευθύνες. Πρέπει να σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα. Οι συνέπειες της δημοσιοποίησης θα είναι βαριές για το μέλλον του συλλόγου και δεν πήραμε μια τέτοια απόφαση. Ολοι θέλουμε να το μάθουμε.

Αν υποστεί η ΠΑΕ συνέπειες στο μέλλον, κανείς δεν θα έλεγε ότι ήταν ευθύνη του κόσμου, αλλά του Δ.Σ. της ΚΜΑ. Πρέπει να κοιτάξουμε τη διαδικασία δημοσιοποίησής του. Πρέπει να ανατεθεί από το συμβούλιο της ΚΜΑ σε εμπειρωγνόμωνα και μετά να ανακοινωθεί στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση συγκάλυψης. Υπάρχουν διαχειριστικές ελλείψεις, αλλά δεν προκύτπιυν ποινικές ευθύνες, παρά μόνο ενδείξεις. Θα πρέπει να απευθυνθούμε σε οικονομικό εισαγγελέα. Αρχικά προς ψήφιση είναι η παραλαβή και μετά η δημοσιοποίηση. Η ΠΑΕ ελέγχθηκε τρεις φορές από το ΣΔΟΕ και δεν υπήρξε το παραμικρό θέμα, όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Οι διαρροές που προέκυψαν, ως συνήθως, εξυπηρετούσαν διάφορες καταστάσεις. Αυτό είναι το μόνιμο φαινόμενο στον ΑΡΗ. Γι` αυτό και αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ και να το θέσουμε ενώπιον του κόσμου”.

Στη δευτερολογία του, όσον αφορά την επόμενη διοικητική μέρα της ΠΑΕ, τόνισε:

“Δυο μέρες τωρα ως ΚΜΑ προσπαθούμε να δούμε πώς θα κινηθούμε, έχοντας στα χέρια μας συγκεκριμένα στοιχεία. Υπάρχει προϋπολογισμός με βάση και τις συμφωνίες, με έξοδα 6 εκατ. ευρώ και έσοδα 4 εκατ. ευρώ. Πρέπει να βρεθεί η διαφορά των 2 εκατ. ευρώ. Η κατάσταση είναι δύσκολη και τα νούμερα μεγάλα. Γνώμη μας ειναι ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο 10 ημερών να προχωρήσουμε όπως είμαστε τώρα και να προκηρυχθεί Γενική Συνέλευση, καθώς μπορεί να προκύψει και νέος ενδιαφερόμενος. Θεωρώ ότι όποια απόφαση λαμβλανεται σε δύο μέρες, είναι βεβιασμένη. Προσωπικά δε το θεωρώ σώφρον να ορίσουμε ανθρώπους που να αναλάβουν τόσο μεγάλα βάρη, δυο μέρες μετά την παραίτηση της διοίκησης Ηλιάδη. Δεν θα μείνει ακυβέρνητη η ομάδα τις επόμενες 10 μέρες. Ο κ. Σκόρδας λέει ότι η ομάδα είναι ακυβέρνητη 6 μήνες, μετά από εκλογική διαδικασία. Εσείς θα αποφασίστε…”

Προτεινόμενα Άρθρα