Πάει σαν άλλοτε… (vids)

από AllAboutARIS

Οι «κίτρινοι» οφείλουν να αποδείξουν ότι δίκαια φοβούνται στον Πειραιά το… αφιλόξενο γι αυτούς Κλεάνθης Βικελίδης , αφού τα τελευταία χρόνια δεν φεύγουν με τις καλύτερες των αναμνήσεων.

Από τον Μιλόγεβιτς, τον Λόντσαρ και το Λιολίδη μέχρι τον Κόκε, τον Κάμπορα και τον Παπαστεριανό, ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να… καλοπερνάει στο Κλεάνθης Βικελίδης όπως το πράττει στις υπόλοιπες έδρες της Βορείου Ελλάδος.

Άλλωστε αυτό το καταμαρτυρούν και τα νούμερα. Οκτώ νίκες και οκτώ ισοπαλίες έχει ο ΑΡΗΣ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις τελευταίες δεκαεννέα επισκέψεις των Πειραιωτών στη Θεσσαλονίκη.

Και θα μπορούσε το κοντέρ των νικών να έχει ανέβει ακόμα περισσότερο αν δεν υπήρχαν οι προκλητικές (για να μην πούμε τίποτε άλλο) διαιτησίες κάποιου κύριου Ευθυμιάδη, κάποιου κύριου Ζωγράφου και κάποιου κύριου Σιδηρόπουλου. Μην ξεχάσουμε βέβαια και τον κύριο Παμπορίδη το 2009, του οποίου το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ διότι εκείνη η ομάδα μπορούσε να κερδίσει και τη διαιτησία!

Πέρα από όλα αυτά όμως και για να φτάσουμε στο σήμερα, ο ΑΡΗΣ εκτός ότι έχει να αντιμετωπίσει μια εκ των 16 καλύτερων ομάδων στην Ευρώπη, έχει να αντιμετωπίσει και τον πολύ κακό του εαυτό. Δέκα βαθμοί σε δεκατέσσερα ματς  ο απολογισμός και προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν έχει αντιμετωπίσει χειρότερο ΑΡΗ, ο Ολυμπιακός από το 1993 κι έπειτα.

Παρόλα αυτά η επιτακτική ανάγκη για βαθμούς ίσως ενεργοποιήσει στους «κίτρινους» το «ένστικτο της επιβίωσης». Ο ΑΡΗΣ άλλωστε είναι δομημένος για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Είναι από εκείνα που… γουστάρει να κερδίζει περισσότερο από τα άλλα. Ας ευχηθούμε αυτή να είναι η πρώτη νίκη των «κιτρίνων» για φέτος στην έδρα τους.

Πέρα από το γεγονός ότι θα σκορπίσει ενθουσιασμό στον κόσμο, θα κάνει και κάτι άλλο που έχει τεράστια σημασία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα χαρίσει ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, κάτι το οποίο τους λείπει σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δείτε στο YellowTV, γκολ και τις καλύτερες φάσεις από τα τελευταία παιχνίδια του ΑΡΗ με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα