Προβάδισμα πρόκρισης για Καλλονή

από AllAboutARIS

Με δέκα, αλλά… διπλό η Καλλονή

Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα της Καλλονής, η οποία επικράτησε του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» με 1-0, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από τον 42`, όταν ο Περόνε αποβλήθηκε άδικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι, παρά το τσουχτερό κρύο και την βροχή, είχε καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ειδικά ο ΟΦΗ, είχε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όμως βρήκε απέναντί του έναν ιδιαίτερα κεφάτο Σιδεράκη.

Τα λάθη στον χώρο του κέντρου ήταν πολλά και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η φάση, όμως, που θα άλλαζε την ροή του αγώνα, ήταν αυτή του 42`. Ο Περόνε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Δασκαλάκη, ο οποίος στην συνέχεια τον ανέτρεψε, ελάχιστα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ.

Ο Γιάχος όμως, αντί να δώσει φάουλ υπέρ της Καλλονής, έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Καλλονής, η οποία ήταν η δεύτερη και έτσι ο Περόνε πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Η αποβολή αυτή, ανάγκασε την Καλλονή να γυρίσει πίσω και να αφήσει πολλά μέτρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν και έψαξαν το γκολ.

Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Σα Πίντο παρουσίασαν για ακόμα μία φορά σοβαρό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, με τον Κουτσιανικούλη ειδικά να σπαταλά μεριές απίστευτες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ! Όσο μάλιστα δεν απέφερε καρπούς η πίεση του ΟΦΗ, τόσο η ΑΕΛΚ έπαιρνε… θάρρος και αυτοπεποίθηση!

Έτσι, ο Ματζουράκης αποφάσισε να ρισκάρει, βάζοντας στο 71` τον Καζάκη και στο 80` τον Γάλα, καθώς έβλεπε πως η ομάδα του μπορεί να «κλέψει» την νίκη και να αποδώσει… δικαιοσύνη για την αποβολή του Περόνε. Μάλιστα, η δικαίωση για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων ήρθε άμεσα, αφού στο 82` ο Καζάκης κατάφερε να νικήσει τον Δασκαλάκη στον αέρα και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Μυτιλήνης.

Στα λεπτά που απέμειναν, οι Κρητικοί έψαξαν για απάντηση, όμως δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν τον Σιδεράκη και έτσι το τελικό σφύριγμα από τον Γιάχο, βρήκε την Καλλονή απόλυτη θριαμβεύτρια, με την ομάδα του Μαντζουράκη να παίρνει έτσι σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46` Κάλαϊτζιτς), Μακρής (70` Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Βάλιος, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80` Γάλας), Γκαρσία (71` Καζάκης), Μανούσος (46` Ποντάνι), Περόνε. 

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα