Αρχισαν οι… κυβιστήσεις

από AllAboutARIS

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των ποδοσφαιρικών αρχών στην προσφυγή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια.

Κατά το παρελθόν προσφυγές ομάδων ή Ενώσεων σε πολιτικά δικαστήρια αντιμετωπίστηκαν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ την περίπτωση του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.

Σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sentragoal.gr αναφέρει: «Το άρθρο 35, παράγραφος 2α, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου είναι κατηγορηματικό αναφορικά με την ποινή με την οποία κινδυνεύουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός: «Αποκλεισμός από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Το θέμα που προκύπτει είναι ποιος θα επιβάλλει την συγκεκριμένη ποινή στις δύο ομάδες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι ποινές επιβάλλονται «από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ».

Αναλυτικά το άρθρο 35, παράγραφος 2 αναφέρει:

«Σε περίπτωση που φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο, επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ.

Α. ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Πετάει το… μπαλάκι η ΕΠΟ

Η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση της ΕΠΟ ήταν να… πετάξει από πάνω της το μπαλάκι της τιμωρίας!
Κύκλοι της Ομοσπονδίας ανέφεραν ότι αρμόδια για την επιβολή ποινής είναι η Super League. «Εφόσον η διοργανώτρια επιλέξει να στείλει το θέμα στην ΕΠΟ, εμείς θα ενημερώσουμε την ΟΥΕΦΑ» ανέφεραν. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Ομοσπονδία έχει λειτουργήσει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Σε περιπτώσεις ομάδων, του ΟΦΗ για παράδειγμα πριν από δύο χρόνια, δεν είχε τιμωρήσει τους κρητικούς. Σε άλλες υποθέσεις (Ηρακλής, ΕΠΣ Κιλκίς, ΕΠΣ Ηρακλείου) αντίθετα, είχε επιβάλλει την συγκεκριμένη τιμωρία».

Προτεινόμενα Άρθρα