Η… χρησιμότητα της Σάλκε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Φιλικά όπως το σημερινό με την Σάλκε, είναι από αυτά που μία ομάδα μπορεί μόνο να κερδίσει πράγματα, εκτός του μακρινού σεναρίου μίας βαριάς ήττας.

Δεν είναι κλισέ, έστω και αν πρόκειται για ανεπίσημο ματς, αλλά η πραγματικότητα. Διότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα θα τεστάρει τον εαυτό της σε καταστάσεις πολύ υψηλής έντασης και πίεσης. Οτι ακριβώς έλειπε από τα δύο προηγούμενα φιλικά που έδωσε. 

Οι Γερμανοί είναι αρκετά επίπεδα πάνω από τον ΑΡΗ και φυσιολογικά θα τον… τρέξουν, θα δώσουν ένταση στο ματς και θα τον βοηθήσουν να διαπιστώσει κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες συνθήκες στην φάση που βρίσκεται. 

Ένα παράδειγμα είναι η προσπάθεια του ΑΡΗ να εισάγει το build up στο παιχνίδι του, ειδικά όταν ο αντίπαλος πιέζει ψηλά με την πρώτη του ζώνη άμυνας ώστε να κόψει την πρώτη πάσα. Το παιχνίδι δηλαδή από τον τερματοφύλακα στα στόπερ ή τα μπακ και την κίνηση στα μεσοδιαστήματα. Ένας τομέας στον οποίο ο ΑΡΗΣ είχε θέμα πέρυσι και ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας προσπαθεί να βελτιώσει. 

Προτεινόμενα Άρθρα