Στους 32 Τότεναμ, Λάτσιο, Λυών και Σεβίλλη

από AllAboutARIS

Ο Απόλλων Λεμεσσού αντίθετα ηττήθηκε στην Τουρκία από την Τράμπζονσπορ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

1ος όμιλος

Εύκολη νίκη πέτυχε η Κούμπαν Κράσνονταρ επί της Σεντ Γκάλεν καθώς επικράτησε 4-0 σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο αφού και οι δύο ομάδες έχουν αποκλειστεί από τη συνέχεια του θεσμού.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μελγαρέχο, ο οποίος σημείωσε τα δύο από τα τέσσερα γκολ (3`, 71`) ενώ τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν οι Ιγκνατίεφ στο 54` και Καμπορέ στο 90ο λεπτό.

4ος όμιλος

Η Ρούμπιν Καζάν μπορεί να αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μάριμπορ αλλά εξασφαλισε την πρώτη θέση στο τέταρτο γκρουπ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η ομάδα του Περντίεφ υποδέχτηκε τη Μάριμπορ στο παγωμένο Καζάν έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική αλλά ήθελε να πάρει ένα βαθμό ή βαθμούς για να καταλάβει και την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό ο Νάτχο αλλά τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα ο Μεζγκά σκόραρε και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Έτσι, η Ρούμπιν πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση φτάνοντας στους έντεκα βαθμούς σε αντίθεση με τη Μάριμπορ, η οποία έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τέσσερις βαθμούς.

7ος όμιλος

Η Γκενκ επικράτησε 3-1 της Ντιναμό Κιέβου και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ένατο λεπτό με τον Γιαρμολένκο να σκοράρει αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους. Αρχικά, στο 17ο λεπτό ο Βόσεν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε και είκοσι λεπτά αργότερα ένας παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον Πανιώνιο, ο Μπερνάρ Κουμορτζί διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 40ο λεπτό ο Ντε Κουλέρ.

Έτσι, η ομάδα του Βελγίου έφτασε τους έντεκα βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις εξασφαλίζοντας την παρουσία του στους «32» της διοργάνωσης.

Στο άλλο παιχνίδι του έβδομου ομίλου η Ραπίντ Βιέννης πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Τουν και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Μπόιντ στο 17` και Μπόσκοβιτς στο 64` ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Σάντικ στο 62ο λεπτό.

8ος όμιλος

Η Σεβίλλη μπορεί να αναδείχθηκε ισόπαλη με την Εστορίλ αλλά κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Ισπανοί ήθελαν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τους «32» και τελικά τα κατάφεραν. Ο Γκαμεϊρό άνοιξε το σκορ στο έβδομο λεπτό αλλά στο 90ο λεπτό ο Ρούμπεν ισοφάρισε για την ομάδα του.

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι πήραν την πρόκριση φτάνοντας τους δέκα βαθμούς σε πέντε παιχνίδια.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς καθώς επικράτησε 2-1 και πλέον κρατάει την πρόκριση στα χέρια της αφού έχει έξι βαθμούς όσους και η ομάδα της Τσεχίας.

Για τους Γερμανούς σκόραραν οι Γκίντερ στο 23` και Κοκελίν ενώ για τους Τσέχους σκόραρε ο Ριμπάλκα.

9ος όμιλος

Η Λυών επικράτησε 1-0 της Μπέτις και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 66ο λεπτό ο Γκομίς έπειτα από ασίστ του Γκουρκίφ.

Έτσι, η ομάδα του Γκαρντ έφτασε τους εννέα βαθμούς, έναν περισσότερο από τη δεύτερη Μπέτις βάζοντας γερές βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Γκιμαράες δεν μπόρεσε να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Ριέκα αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 αλλά παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η ομάδα της Πορτογαλίας πλέον έχει πέντε πόντους σε αντίστοιχα παιχνίδια και χρειάζεται μόνο νίκη στην τελευταία αναμέτρηση.

10ος όμιλος

Η Τράμπζονσπορ επικράτησε 4-2 του Απόλλωνα Λεμεσσού σε ένα χορταστικό παιχνίδι φτάνοντας τους 13 βαθμούς και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Αντίν που σημείωσε τρία γκολ (23`, 61`, 83`) ενώ το τέταρτο γκολ της τουρκικής ομάδας σημείωσε ο Αϊντόγντου στο 25ο λεπτό.

Για τους Κύπριους σκόραραν οι Γκουΐε στο 68` και Σανγκπόϊ στο 80`.

Την πρόκρισή της στους «32» του θεσμού εξασφάλισε και η Λάτσιο, η οποία επικράτησε 2-0 στην έδρα της Λέγκια στη Βαρσωβία.

Το σκορ άνοιξε στο 24ο λεπτό ο Περέα ενώ στο 56ο λεπτό ο Φελίπε Άντερσον διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

11ος όμιλος

Η Τότεναμ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τρόμσο αφού νίκησε 2-0 έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση από την προηγούμενη αγωνιστική.

Για τους «πετεινούς» σκόραραν οι Κίρικες στο 63ο λεπτό και Ντεμπελέ στο 75ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ανζί αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σέριφ αλλά εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης σημειώθηκαν σε διάστημα έξι λεπτών με τον Ισά να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 52ο λεπτό αλλά στο 58` ο Επουρεάνου σκόραρε έπειτα από ασίστ του Μπουρμίστροφ και έδωσε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.

Έτσι, η Ανζί έφτασε τους οκτώ βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις και έχει καταλάβει τη δεύτερη θέση του ενδέκατου ομίλου ενώ η Σέριφ έχει μόλις τρεις βαθμούς και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
12ος όμιλος

Η Άλκμααρ νίκησε άνετα 2-0 την Μακάμπι Χάιφα και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Οι Ολλανδοί έφτασαν τους 11 βαθμούς όσους έχει και ο ΠΑΟΚ ενώ στο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς σκόραραν οι Γκούντελι και Γκούντμουντσον.

πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα