Μήνυμα του Τζαμπάρ στους Έλληνες ασθενείς

από AllAboutARIS

Μία από τις μυθικές μορφές της ιστορίας του ΝΒΑ, θέλησε να σταθεί με τον δικό του τρόπο δίπλα στους Ελληνες ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία.

Μία από τις μυθικές μορφές της ιστορίας του ΝΒΑ, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, θέλησε να σταθεί με τον δικό του τρόπο δίπλα στους Ελληνες ασθενείς με χρόνια μυελογενή λευχαιμία στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης που κάνει για το θέμα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών.

Η ευαισθητοποίηση του Τζαμπάρ δεν είναι τυχαία, καθώς το 2008 είχε διαγνωστεί ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια μυελογενή λευχαιμία. Εκτοτε λοιπόν ο ζωντανός θρύλος του μπάσκετ καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει και στο κομμάτι της ενημέρωσης για τη νόσο.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας στους Ελληνες ασθενείς μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Στους Ελληνες ασθενείς θα έλεγα ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρόκειται για θανατική ποινή. Πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των γιατρών και να πολεμούμε την ασθένεια με κάθε διαθέσιμο μέσο. Τα “εργαλεία” που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα μπορούν να μας βοηθήσουν να ξανακερδίσουμε την υγεία μας» ανέφερε ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Προτεινόμενα Άρθρα