Σα να κέρδισε την τωρινή Γιουβέντους! (video)

από AllAboutARIS

Μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις όλων των εποχών επιτεύχθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1979…

Στις 7 Νοεμβρίου του 1979 ο ΑΡΗΣ επικράτησε εκτός έδρας 3-0 της πανίσχυρης  Περούτζια σε αγώνα για τον δεύτερο γύρο του ΟΥΕΦΑ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη καθώς η τότε Περούτζια ήταν σαν τη σημερινή Γιουβέντους!

Οι «κιτρινόμαυροι» στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης είχαν καταφέρει να αποκλείσουν την πανίσχυρη επίσης Μπενφίκα. Το πρώτο παιχνίδι του ΑΡΗ με την Περούτζια στη Θεσσαλονίκη είχε έρθει 1-1.

Ο επαναληπτικός όμως βάφτηκε «κιτρινόμαυρος». Μόλις στο 8′ ο Κούης άνοιξε το σκορ. Με κοντινό σουτ και αφού η κεφαλιά του είχε αποκρουστεί αρχικά από τον Μαλίτσια. Μετά την ψυχρολουσία οι Ιταλοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και ο Σεμερτζίδης με ένα καταπληκτικό σουτ έκανε το 2-0 στο 18΄.

Οι παίκτες της Περούτζια έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν μπροστά στο πάθος του ΑΡΗ. Στο 67′ το τρίτο γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη. Ο Ζήνδρος απέφυγε διαδοχικά τους Μπάνι και Νάπι και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.
Η Ευρώπη… υποκλίθηκε στον ΑΡΗ. Την επόμενη μέρα η ιταλική «Κοριέρε ντελο Σπορτ» έγραψε πως  «Ο ΑΡΗΣ δίδαξε μοντέρνο ποδόσφαιρο»!

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ (Ιλάριο Καστανιέρ): Μαλίτσια, Νάπι (88′ Τακόνι), Τσεκαρίνι, Φρόζιο, Τζεκίνι, Νταλ Φιούμε, Μπάνι, Μπούτι, Ρόσι, Γκορέτι, Γκαλόνι.
ΑΡΗΣ (Πέπε Σασία): Παντζιαράς, Μόκαλης, Τζιφόπουλος, Κούης, Βένος, Φοιρός, Ζήνδρος (75′ Ζελίδης), Μπαλλής, Σεμερτζίδης (82′ Αλεξίου), Ολε, Βάγγης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video με τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα…

Προτεινόμενα Άρθρα