Σύντομα βόλτες στη Νέα Παραλία

από AllAboutARIS

Παραδίδεται σε 15 μέρες το έργο πνοής για την πόλη της Θεσσαλονίκης

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο μέσα στο επόμενο 15νθήμερο -το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου- να απολαμβάνουν και πάλι οι θεσσαλονικείς τη βόλτα τους στο κλειστό σήμερα λόγω έργων κομμάτι της νέας παραλίας, αφού θα παραδοθεί προς χρήση ο καινούργιος πεζόδρομος από το Λευκό Πύργο μέχρι τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης.

Όπως ανέφερε o αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% και απομένει για να δοθεί προς χρήση η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού και κιγκλιδώματος ασφαλείας μήκους 1.200 μέτρων, προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση στα πάρκα, όπου συνεχίζονται οι εργασίες. Σύμφωνα με τον ίδιο και αναφορικά με την τοποθέτηση του κιγκλιδώματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται ήδη σε επαφή με τη ΔΕΘ και την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα η εγκατάσταση.

Τη νέα χρονιά τα πάρκα

Το έργο κατασκευής του τμήματος της νέας παραλίας από το Λευκό Πύργο μέχρι το Όμιλο Φίλων Θαλάσσης είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Σε αυτό της κατασκευής του πεζοδρόμου (πλακόστρωτο, λωρίδα για ποδηλάτες κλπ.) και σε αυτό της διαμόρφωσης καινούργιων πάρκων και χώρων πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο τμήμα, ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του Ιανουαρίου 2014 ή το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου. Σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση, ο χρόνος αποπεράτωσης ολόκληρου του έργου είναι 28 μήνες. Ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011 και πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013, με δυνατότητα παράτασης ενός μηνός, επειδή έγιναν κάποιες πρόσθετες εργασίες.