«Δεν είναι για προγνωστικά»

από AllAboutARIS

Ο πρώην αρχηγός του ΑΡΗ, για το ντέρμπι του Αλεξανδρείου

Απέφυγε να δώσει προγνωστικά για το αυριανό ντέμρπι μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ ο Γιάννης Λάππας. Με συνέντευξη του στον “Αρένα”, ο άλλοτε αρχηγός των κίτρινων, μίλησε για το ματς που μαγνητίζει όλη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, τονίζοντας πως θα είναι διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά: 

Για την εποχή που αγωνιζόταν με τον ΑΡΗ: «Αυτά που ζήσαμε ήταν τόσο ωραία και έντονα που δεν γίνεται να μην κάνεις βουτιές πίσω στο χρόνο. Ήταν μεγάλη τιμή, αν δούμε τους αρχηγούς στο παρελθόν και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη.

Αρχηγός γίνεται συνήθως αυτός που ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες. Επειδή υπήρχαν πολλοί μεγάλοι παίκτες, το καλό ήταν ότι ήταν όλα καλά παιδιά. Από αυτή την άποψη ήμασταν τυχεροί γιατί οι χαρακτήρες ήταν εξαιρετικοί, άρα η δουλειά ήταν πιο εύκολη».

Για τη φετινή παρουσία του ΑΡΗ έως τώρα: «Παρακολουθώντας τα πρώτα παιχνίδια φέτος, μου έκανε εντύπωση, όχι τόσο η μπασκετική παρουσία, αλλά η ισορροπία νεανικού ενθουσιασμού και ταλέντου. Είναι όλα πολύ καλά παιδιά και παίζουν. Δεν βρίσκονται απλά στον πάγκο. Τους δίνονται ευθύνες και ανταποκρίνονται. Έχει κάποια παιδιά που παίζουν κάποια χρόνια. Είναι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και έχει και έμπειρα παιδιά όπως τους Ασημακόπουλο και Πελεκάνο που στηρίζουν τα νέα παιδιά και συγκρατούν τον ενθουσιασμό τους. Βγαίνει μια καλή μαγιά και μπράβο στον προπονητή για τη δουλειά του».

Για το αυριανό ντέρμπι: «Γενικότερα αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για προγνωστικά. Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν καλός γιατί ο ΑΡΗΣ τον έκανε να μην δείχνει καλός. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική ομάδα. Δεν πρέπει να τον υποτιμούμε. Είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή. Το «Nick Galis Hall», όσο και αν λειτουργεί σαν εφαλτήριο, πολλές φορές επειδή υπάρχει μεγάλη θέληση για τη νίκη, κάνει τους παίκτες να μπλοκάρουν. Ο παίκτης έγκειται καθαρά στη δική του προσωπικότητα και στο κράμα της ομάδας. Όταν υπάρχει μόνο δικός σου κόσμος που ζητάει τη νίκη, έγκειται στην προσωπικότητα του καθενός να το διαχειριστεί αν κάτι πάει στραβά».

Για το αν θα μπορούσε να προβλέψει τον νικητή: «Είναι και πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν. Δεν έχουμε δει τις δυνατότητες των ομάδων. Είναι διαφορετικές από πέρσι. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά».

Για την προσπάθεια της διοίκησης και τη στήριξη του κόσμου: «Στη διοίκηση φαίνεται ότι είναι πραγματικά άνθρωποι που κάνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις και υπάρχει νοικοκυροσύνη και υγεία. Ο κόσμος έχει μάθει σε «αυτοκρατορίες», αλλά όταν γίνεται μια προσπάθεια τη στηρίζει. Ο φετινός Άρης επειδή έχει τέτοιο κράμα είναι καλό να τον στηρίξει ο κόσμος».

Για την ομάδα στην οποία ήταν μέλος και αρχηγός: «Η ομάδα εκείνη είχε ένα χαρακτηριστικό που ενθουσιάζει τον κόσμο. Ήταν πολύ αθλητική. Αδικήθηκε εκείνη η ομάδα. Ίσως δεν έπρεπε να αλλάξει. Και η ομάδα του Σόλομον με το τσάμπιονς καπ δεν έπρεπε να αλλάξει. Είχε παίκτες με καλή ηλικία και με ενθουσιασμό. Οι «αυτοκρατορίες» φτιάχνονται με κορμό επτά παικτών και μερικές προσθαφαιρέσεις».

Για το αν θα δίνει πιο συχνά το παρών στο γήπεδο: «Θα με βλέπετε φέτος και θα προσπαθήσω να είμαι εκεί το Σάββατο. Όταν γυρίζουμε πίσω και σκεφτόμαστε τα παλιά γινόμαστε περήφανοι και χαιρόμαστε. Είναι μεγάλη τιμή και στιγμές που για αυτές ζει ένας αθλητής».

Προτεινόμενα Άρθρα