"Να απολαύσουμε την παρουσία του κόσμου, συγκέντρωση και τα 40 λεπτά"

από AllAboutARIS

Στο ραδιόφωνο του "Αρένα" φιλοξενήθηκε ο Σάββας Καμπερίδης και επίστησε την προσοχή στους καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του Νίκου Γκάλη. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Εμείς για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο παίζουμε. Αυτή είναι η ζωή του αθλητή. Είναι και για αυτόν μία παράσταση. Όταν πάει καλά η παράσταση ο κόσμος ανταποκρίνεται. Όσον αφορά τον αγώνα υπάρχουν διαφορετικοί παράμετροι σε σχέση με το Κύπελλο. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Ο ΠΑΟΚ πιθανόν να είναι ενισχυμένος με έναν παίκτη αλλά τα συστατικά είναι ίδια. Συγκέντρωση, πάθος και ομαδικότητα»

Και στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο κόουτς έχει πει κάτι πολύ σωστό .Οι καλές ομάδες δεν έχουν μνήμη. Δεν μπορείς να στέκεσαι στο προηγούμενο αποτέλεσμα. Αυτό που ζητάμε είναι τρόπος για να βελτιωθούμε. Βάζουμε από ένα λιθαράκι κάθε φορά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο»

Για τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που τα είδαμε στην Πυλαία και τα περιορίσαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Αναλύουμε τα παιχνίδια και αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να διαβάσουμε καλύτερα κάποιες καταστάσεις»

Για την παρουσία του κόσμου:

«Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το διαχειριστούμε όλοι. Όταν το ζητούμενο είναι η συγκέντρωση. Δεν μπορείς να ασχοληθείς για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα. Αυτό ισχύει. Να απολαύουμε την παρουσία αλλά μέχρι την στιγμή που θα αρχίσει το παιχνίδι. Μετά να συγκεντρωθούμε στο πλάνο»

Ενώ μετά τόνισε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλή ομάδα. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που έχει δουλέψει και είναι αρκετά αποτελεσματικός. Το παιχνίδι όπως και αυτό της Πυλαίας θα είναι κλειστό ως προς το. Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς καινούργιος παίκτες. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν σημείο αναφοράς. Όταν ξεκινήσαμε το περσινό ματς με 14-0 οι επόμενες τρεις επιθέσεις ήταν στα χέρια του. Το 14-8 το έκανε μόνος του. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας παίκτη που να παίρνει την ομάδα. Δεν σκόραρε τους πρώτους οχτώ αλλά έδωσε πάσες και η φθορά που προκαλούσε ήταν τεράστια. Αλλά αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να λύσει ο ΠΑΟΚ»

Για την παρουσία του Γκάλη και πόσο βοηθάει:

«Για τους περισσότερους ειδικά για εμάς που μεγαλώσαμε βλέποντάς τον ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τον έχουμε δει σε ατελείωτους αγώνες  αλλά να τον έχεις δίπλα σου και να μοιράζεται τις εμπειρίες του ή παλιές ιστορίες, είναι εκπληκτικό. Κρεμόμασταν από τα χείλη του. Και ήταν απίστευτος ο τρόπος που μας προσέγγισε. Νιώθαμε ότι ήταν ένας από εμάς. Λες και ήταν ο πιο έμπειρος παίκτης μας. Μοιράστηκε πολλές ιστορίες μαζί μας. Ήταν πολύ όμορφος ο τρόπος που απαντούσε. Δηλαδή χαρακτηριστικά τον ρώτησε ο Λαρεντζάκης πως ένιωθε που έπρεπε να βάζει 40 πόντους σε κάθε αγώνα και αν το άγχωνε. Λέει καθόλου, ήμουν προετοιμασμένος για 35-40 πόντους. Είναι πολύ όμορφο. Νιώθεις ότι κάτι έχεις κάνει. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν πλησιάζει αν η ομάδα δεν έχει να παρουσιάσει κάτι. Αυτό σημαίνει ότι τον έχει συγκινήσει και νομίζω ότι αυτό μόνο χρήσιμο μπορεί να είναι»

Για τον Πέιν:

«Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι δεν θα παίξει. Αλλά ακόμη και αν παίξει έχουμε συγκεκριμένο πλάνο»

Τέλος ανέφερε:

«Ελπίζω να είναι γεμάτο το γήπεδο . Θα είναι σπουδαίο και για το ελληνικό μπάσκετ. Και ακόμη περισσότερο περιμένουμε μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Χωρίς να ασχολείται ο κόσμος ιδιαίτερα με την αντίπαλη ομάδα. Καταλαβαίνεται τι εννοώ. Μακάρι να ήμουν παίκτη και να ήταν ο Γκάλης στο γήπεδο. Θα μου έδινε φτερά. Να χαρούμε την παρουσία ενός Θρύλου αλλά όταν αρχίσει το ματς να είμαστε συγκεντρωμένοι.  Ο Σαρικόπουλος θα είναι έτοιμος να παίξει όσο χρειαστεί»