Εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στη FIFA!

από AllAboutARIS

Δεν μπορούν να πιστέψουν οι Γάλλοι, το γεγονός πως θα βρίσκονται στους αδύνατους στην την επικείμενη κλήρωση των μπαράζ για μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με το “lequipe.fr”, η γαλλική ομοσπονδία είναι έτοιμη να καταθέσει προσφυγή στη FIFA για να διεκδικήσει το δίκιο της. Όπως είναι γνωστό από την περασμένη Παρασκευή, η Ουκρανία βρίσκεται σε… απόσταση αναπνοής από τους Γάλλους στην κατάταξη της FIFA.

Και αν μάλιστα οι ουκρανοί κερδίσουν το Σαν Μαρίνο στο τελευταίο τους παιχνίδι (πράγμα πολύ πιθανό), τότε οι βαθμοί της Ουκρανίας θα είναι περισσότεροι από αυτούς της Γαλλίας στην τελική βαθμολογία των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η ένσταση λοιπόν των Γάλλων βρίσκεται ακριβώς εκεί.

Ο όμιλος που μετέχουν έχει ένα μειονέκτημα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους ομίλους και συνεπώς και της Ουκρανίας. Υστερεί κατά μία ομάδα. Όπερ σημαίνει ότι και οι αγώνες που δίνουν οι ομάδες του ομίλου της Γαλλίας είναι λιγότεροι σε σχέση με τους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων των άλλων ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Θυμίζουμε, ότι  όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία για την εθνική μας η οποία θα βρίσκεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στα μπαράζ του Μουντιάλ και μάλιστα στους ισχυρούς. Ο λόγος που έχουν ιδιαίτερη σημασία είναι η θέση της Γαλλίας στα γκρουπ δυναμικότητας, καθώς αν η Γάλλοι τελικώς βρεθούν στους ισχυρούς, τότε αποκλείεται η περίπτωση να βρεθούν απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κλήρωση της 21ης Οκτωβρίου. Αναλυτικά το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας:

“Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου μελετά τη δυνατότητα κατάθεσης προσφυγής στη FIFA ώστε να αλλάξει τους κανόνες για την κατανομή των ισχυρών και αδύναμων ομάδων για τα μπαράζ του Μουντιάλ του 2014 τα οποία είναι μια διαδικασία που μάλλον δε θα αποφύγουν οι”Bleus”, εκτός αν γίνει ένα θαύμα.

Η γαλλική ομοσπονδία ισχυρίζεται πως η κατάταξη της FIFA που ισχύει έως σήμερα δε στηρίζεται πάνω σε δίκαιες βάσεις. Παράδειγμα που έχει αναφέρει και o Didier Deschamps το Σάββατο στην συνέντευξη τύπου. Οι Bleus, οι οποίοι βρίσκονται στο μοναδικό όμιλο με 5 ομάδες, έχουν δύο προκριματικούς αγώνες λιγότερους από τους αντιπάλους τους, αγώνες που αξίζουν πολύ περισσότερο από τα φιλικά παιχνίδια. Ωστόσο αυτή η προσφυγή, αν όντως κατατεθεί θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες επιτυχίας.”

http://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Un-recours-contre-le-classement-fifa/408607

Προτεινόμενα Άρθρα