"Πολλά τα οφέλη από τις ακαδημίες"

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Οικονομίδης υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ, μίλησε για την συνάντηση με τον πρώην προπονητή της ομάδας, Τάις Λίμπρεχτς αλλά και τις ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων».

Ο Κώστας Οικονομίδης υπεύθυνος των ακαδημιών του ΑΡΗ, μίλησε για την συνάντηση με τον πρώην προπονητή της ομάδας, Τάις Λίμπρεχτς αλλά και τις ακαδημίες των «κιτρινόμαυρων».

Στην αρχή είπε για τον Τάις:

«Όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα η αξία ενός ικανού ανθρώπου αναγνωρίζεται συνήθως αφού φύγει. Το ίδιο έγινε και με τον  Γκάλη και τον Χατζηπαναγή και τον Κούδα και τον Κούη» για να προσθέσει:

«Χωρίς να παραγνωρίσουμε ότι ήρθαν και άλλοι σπουδαίοι προπονητές  πριν και μετά, η χρονική συγκυρία αφήνοντας την Φέγενοορντ, έφτασε να έρθει στην Ελλάδα να αναλάβει τον Άρη που έκανε μία μετάβαση σε παιδιά των ακαδημιών. Και του άρεσε πάρα πολύ αυτή η πηγή ταλέντου και μας δίδαξε πάρα πολλά. Με άλλη κουλτούρα άλλη νοοτροπία και αν έμενε περισσότερο στον Άρη ίσως άλλαζε και την ιστορία του συλλόγου» ενώ όσον αφορά το ξερό βοηθητικό γήπεδο του Άρη το οποίος είχε κάνει εντύπωση στον Λίμπρεχτς:

«Μην ξεχνάμε ότι εκείνο το γήπεδο έθρεψε γενιές και γενιές. Δεν είναι τυπολάτρης ακόμη και με αυτές τις συνθήκες προσπάθησε και έβγαλε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αυτό που άφησε  στον  Ηρακλή και στον Άρη ως παρακαταθήκη είναι τα πολλά νέα παιδιά»

Για το στιλ της προπόνησης:

«Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία με άλλη προπονητική μεθοδολογία. Μία ώρα πριν την προπόνηση έκανε ατομικό στους τερματοφύλακες και στα νεαρά παιδιά και μη ξεχνάμε ότι οπ Αλέκος Κατσιαούνης  έκανε τότε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κλήθηκε και στην Εθνική. Επίσης η καριέρα του και η πορεία του φανερώνουν  ότι φεύγοντας από την Ελλάδα άφησε μόνο φίλους»

Για τον ίδιο που ο Τάις Λίμπρεχτς τον εμπιστεύτηκε σε νεαρή ηλικία και τον έβαλε στην ομάδα:

«Όταν μιλάμε για το μέλλον ενός αθλητή πάντα υπάρχει η προϋπόθεση της τύχης. Αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε την τύχη είναι η χρονική συγκυρία. Εμένα η τύχη ήταν στα 18 εκεί που έπρεπε να κάνω το άλμα και βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος να με βοηθήσει . Με έβαλε κατευθείαν στην πρώτη ομάδα χωρίς να νοιάζεται για την ηλικία. Γιατί όπως έλεγε στην φανέλα ενός παίκτη δεν αναγράφεται ποτέ η ηλικία όσο μεγάλος ή μικρός και να είναι»

Για τις ακαδημίες:

«Έχουμε ξαναπεί ότι η βιωσιμότητα όχι μόνο του Άρη αλλά και όλων των ομάδων βασίσετε στις ακαδημίες. Και πιο συναισθηματικοί είναι οι παίκτες και οικονομικά οφέλη μπορεί να έχει ο σύλλογος. Γιατί έτσι όπως λειτουργεί  πλέον το ποδόσφαιρο ποιο πολλά είναι τα οφέλη για τους παίκτες παρά για τους συλλόγους . Ο Άρης έχει μία δεξαμενή και θεωρώ ότι πρέπει να βαδίσει σε αυτό το μοντέλο. Μόνο υγεία θα δώσει και συναίσθημα»

Για τις ενέργειες που κάνουν οι άνθρωποι στις ακαδημίες:

«Το πρώτο έχει να κάνει με την εναρμόνιση όλων των τμημάτων σε μία ενιαία λογική. Το δεύτερο έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις που αν και δεν έχουμε δικές μας και είναι μείζον ζήτημα, μεταφερθήκαμε στα γήπεδα του Τάκη Νικολούδη τα οποία ταιριάζουν στις προδιαγραφές που θέλουμε. Και τρίτον στελεχώσαμε τις ακαδημίες με άτομα που έχουν παίξει ποδόσφαιρο και είναι κάτοχοι διπλωμάτων και απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ. Προσπαθούμε να την κάνουμε  ποδοσφαιρική την ακαδημία και να μην έχει τον χαρακτήρα συγγενολόι και μαζικού αθλητισμού»

Για το διπλό στην Νέα Σμύρνη:

«Έχω μάθει να είμαι πιο ισορροπιστής και στα άσχημα και στα ευχάριστα. Ψυχολογικά ήταν ότι καλύτερο. Το προφίλ της ομάδας είναι πιο εύκολο να παίρνει εκτός έδρας νίκες γιατί το Χαριλάου θέλει εμπειρία και είναι δύσκολο γήπεδο. Θέλει εμπειρία για να διαχειριστείς  αυτό το πράγμα. Σίγουρα με δύο συνεχόμενες επιτυχίες θα φύγει το άγχος και η ανησυχία»

Προτεινόμενα Άρθρα