«Σκληρό παιχνίδι με ιδιαιτερότητες»

από AllAboutARIS

«Αυτό που υπήρχε παλιά με τη δύναμη της έδρας αρχίζει και φεύγει, διότι παίζει σημαντικότερο ρόλο η προετοιμασία της κάθε ομάδας σε τακτικό επίπεδο αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι», σημείωσε μεταξύ άλλων…

Στον «Libero 107.4» και στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Χατζηβρέττας . Ο πρωταγωνιστής της τελευταίας νίκης του ΑΡΗ στην Πυλαία μίλησε για το σημερινό ντέρμπι για το Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι η ομάδα που θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη θα πάρει και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Αυτά τα παιχνίδια είναι ωραία για τους αθλητές και τον κόσμο. Με αυτά τα παιχνίδια μεγαλώσαμε και όλοι πρέπει να τα βλέπουμε σαν γιορτή. Αυτό που υπήρχε παλιά με τη δύναμη της έδρας αρχίζει και φεύγει, διότι παίζει σημαντικότερο ρόλο η προετοιμασία της κάθε ομάδας σε τακτικό επίπεδο, αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι».

Για το πόσο επηρεάζει το παρελθόν τις τωρινές αναμετρήσεις: «Επηρεάζει τους παίκτες, καθώς συνειδητοποιούν ότι κάποτε αυτά τα παιχνίδια, ήταν παιχνίδια τίτλου. Όπως και να έχει, μιλάμε για ένα κλασσικό παιχνίδι. Οι ομάδες είναι σε καλό δρόμο, προσπαθούν με ταλαντούχους παίκτες και σωστά βήματα να εξυγιανθούν οικονομικά, και στο μέλλον να κυνηγήσουν μεγαλύτερους στόχους»

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Θα είναι  ένα παιχνίδι σκληρό, δυνατό, με ιδιαιτερότητες, και κανείς από τους δύο, εφόσον προκριθεί, δε μπορεί να μη πιστέψει στην έκπληξη».

Για το πώς βλέπει τις δύο ομάδες: «Και οι δύο ομάδες ψάχνονται. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει κάποιες αλλαγές. Ο Λάζαρος έφυγε και σίγουρα μιλάμε για μια μεγάλη απώλεια. Η θέση του σέντερ είναι κομβική όπως και να το κάνουμε. Βέβαια, σαν ομάδα ενισχύθηκε και σίγουρα θα είναι διαφορετικός σε αρκετούς τομείες. Ο ΑΡΗΣ έχει μια νεανική ομάδα και το καλό είναι ότι δεν έχει αλλάξει το βασικό του κορμό. Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο. Εμειναν κάποιοι έμπειροι και σημαντικοί παίκτες, υπάρχουν νέοι με φιλοδοξίες και ταλέντο. Με πολύ δουλειά, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μια πολύ καλή πορεία».

Για το τελευταίο νικηφόρο ντέρμπι στην Πυλαία στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής: «Είχαν γίνει πολύ καλά παιχνίδια τότε. Εμείς τότε νικήσαμε, αλλά δε το αξιοποιήσαμε στη συνέχεια. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να καθιερωθούν σαν μια γιορτή. Είμαστε πίσω σε αυτό το κομμάτι. Θα ήθελα να πάω σήμερα με το γιο μου να δω το παιχνίδι από κοντά, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν είναι καλές, δεν το σκέφτομαι καν».

Για το αν υπάρχει προοπτική για να γίνει το κλασσικό ντέρμπι και πάλι στο μέλλον παιχνίδι τίτλων: «Και οι δύο διοικήσεις έχουν μπει σε μια σωστή λογική. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια πρέπει να βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας να τις πάρει από χέρι».

Για το τι κάνει από τη στιγμή που αποχώρισε από την αγωνιστική δράση: «Εχουμε δημιουργήσει με το Χαραλαμπίδη, τον «Λάζο» και τον Διαμαντίδη μια ακαδημία και ασχολούμαι με τα νέα παιδιά, πράγμα που μου δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση».

Προτεινόμενα Άρθρα