Μόνη πρώτη η Λίβερπουλ!

από AllAboutARIS

Με το δολοφονικό δίδυμο Σουάρες-Στάριτζ να σκοράρει ξανά οι Reds νίκησαν 3-1 την Κρίσταλ Πάλας και πέρασαν πρώτοι

Δεν θέλει να αφήσει την κορυφή η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που έπαιξε σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο και με τρία γκολ σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να φτάσει τελικά σε μία άνετη νίκη με 3-1. Οι Reds θα κοιμηθούν για το βράδυ του Σαββάτου στο Νο1 της Premier League καθώς η πρωτοπόρος, Αρσεναλ, παίζει την Κυριακή και έχει ένα ματς λιγότερο. Ο Σουάρες στην πρώτη του εμφάνιση μετά από καιρό στο «Ανφιλντ» άνοιξε το σκορ, ενώ για ακόμα έναν αγώνα βρήκε δίχτυα ο Στάριτζ, με τους δύο να τρομοκρατούν την άμυνα της Πάλας σε κάτε κατεβασιά. Γκολ και από τον Τζέραρντ με πέναλτι, με τον αρχηγό να σκοράρει για 15η σερί σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Από νωρίς φάνηκε το πως θα πάει το ματς, με τον Χοσέ Ενρίκε να βγάζει μόνο του τον Μόζες στο πέναλτι και τον Νιγηριανό να καταστρέφει τη φάση με τραγικό κοντρόλ. Δύο λεπτά μετά, το σκορ άνοιξε για τους Reds. Ο Μόζες βρήκε τον Σουάρες, εκείνος τον Χοσέ Ενρίκε, ο Ισπανός έδωσε ξανά στον Ουρουγουανό και εκείνος με ένα παλικαρίσιο γκολ ενώ είχε πέσει (!) έκανε με σουτ το 1-0. Στο 17` η Λίβερπουλ έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των νεοφώτιστων για αποτέλεσμα όταν ο Στάριτζ πήρε η μπάλα στα αριστερά και αφού χόρεψε σε τρελό ρυθμό τον Ντιλέινι έκανε τέλειο τελείωμα στη γωνία για το 2-0.

Η Λίβερπουλ έπαιζε πολύ μπροστά και με τους παίκτες να βγάζουν τρομερή ενέργεια στο τερέν, συνέχισε να δημιουργεί πανικό στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Παρά το γεγονός αυτό, το διάστημα 25-30 στο πρώτο μέρος ήταν το καλύτερο από πλευράς Πάλας, αφού στο 25` ο Μινιολέ είχε «όχι» στον Κέμπε, στο επόμενο λεπτό ο Βέλγος κίπερ τον σταμάτησε ξανά, όπως και τον Πάντσεον στην ίδια φάση και στο 30` ο Σακό γλίτωσε για εκατοστά το αυτογκόλ μετά το γύρισμα του Ζερόμ από αριστερά.

Στο 37` το ματς πήρε χαρακτήρα πάρτι για την Λίβερπουλ όταν μετά από «1-2» του Στέρλινγκ με τον Σουάρες ο πρώτος φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μόξει και ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τον βοηθό έδειξε την άσπρη βούλα. Την μπάλα έστησε ο Τζέραρντ και αφού ξεγέλασε τον Σπερόνι έκανε το 3-0 σκόράροντας σε 15η σερί χρονιά στην PL. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αφού στο 39` ο Μόζες από το ένα μέτρο με κενό τέρμα μετά από γύρισμα του Σουάρες έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και στο 45` και το 45+1` ο Σπερόνι σταμάτησε Στάριτζ και Σουάρες αντίστοιχα!

Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με την ομάδα του Ρότζερς να σηκώνει το πόδι από το γκάζι και να παίζει κρατώντας σαφώς δυνάμεις. Πρώτη φάση της προκοπής στην επανάληψη έγινε στο 67` με το σουτ του Γκέιλ για τους νεοφώτιστους, ενώ στο 71` Στάριτζ και Σουάρες δεν έβγαλαν άκρη και έχασαν την ευκαιρία. Στο 77` έγινε το 3-1 με κεφαλιά του Γκέιλ μετά το φάουλ του Καμπάνια, με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος αφού στο 85` ο Στάριτζ με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

πηγη: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα