Δεν μπόρεσε την ανατροπή

από AllAboutARIS

Αφού σπατάλησε 30 λεπτά στο παιχνίδι, η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να κάνει την ολική επαναφορά χωρίς όμως να τα καταφέρει με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την οικοδέσποινα Σλοβενία

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Σλοβενία και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 73-65. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να μειώσει μέχρι και τους 8 πόντους λίγο πριν το φινάλε, ωστόσο ατομικά λάθη και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ το εμπόδισαν να πλησιάσει περισσότερο.

Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα Ελλάδα δεν υπήρχε, καθώς παρασύρθηκε από το ρυθμό των Σλοβένων που έπιασαν εξαιρετική απόδοση και με τη συνδρομή των διαιτητών, όποτε χρειαζόταν αύξανε διαρκώς τη διαφορά.

Συν τοις άλλοις, η Εθνική μας έχασε και τον Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς γύρισε ο αστράγαλος του αριστερού του ποδιού. Στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα ήταν φυσικά τα 21(!) επιθετικά ριμπάουντ των Σλοβένων, που τους έδωσαν πολλές ευκαιρίες για δεύτερες επιθέσεις και τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας της Ελλάδας, που είχε 11/35 δίποντα και 4/18 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 27-43, 46-62, 65-73

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 6, Μπουρούσης 6, Ζήσης 13, Σπανούλης 21 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 1, Φώτσης 5 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3, Καββαδάς, Καϊμακόγλου 3, Μπράμος 5, Πρίντεζης 2

Σλοβενία (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 10, Μπάλαζιτς, Γιοκσίμοβιτς 5, Μούριτς, Μπλάζιτς 7, Νάχμπαρ 5, Γκ. Ντράγκιτς 25, Ζ. Ντράγκιτς 11, Λόρμπεκ 2, Βίντμαρ 2, Μπέγκιτς 3 (8 ριμπάουντ)

Προτεινόμενα Άρθρα