«Είμαστε έτοιμοι, γίνεται σοβαρή δουλειά»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της Κ-17 του ΑΡΗ Στέλιος Ζιώγας μίλησε για την επίσημη έναρξη της χρονιάς αύριο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 17.00…

Ο προπονητής της Κ-17 του ΑΡΗ Στέλιος Ζιώγας φιλοξενήθηκε στο “AllAboutARIS on AIR” και μίλησε για την έναρξη της χρονιάς. Για το αυριανό παιχνίδι με τον Πας Γιάννινα είπε: «Για το αν είμαστε έτοιμη θα φανεί κατά την διάρκεια του αγώνα. Δουλέψαμε πολύ όλο το καλοκαίρι και ευελπιστούμε αυτή η δουλειά να φανεί στο γήπεδο. Δώσαμε πολλά φιλικά παιχνίδια για να δέσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Είμαστε μια νένα ομάδα σε όλους τους τομείς. Αλλαγές στο τεχνικό τιμ, αλλαγές σε ποδοσφαιριστές και γενικά έχει γίνει ένα νέο ξεκίνημα».

Για τον στόχο της ομάδα Κ-17 του ΑΡΗ τόνισε: «Ο στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε τα νεαρά παιδιά της ομάδας ώστε σε 2-3 χρόνια το πολύ να μπορέσουμε να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα του ΑΡΗ. Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι σπουδαίο όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. Προτιμούμε να ετοιμάσουμε κάποια παιδιά από το να πάρουμε κάτι σημαντικό στο πρωτάθλημα. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός των τμημάτων υποδομής. Τι να το κάνω να πάρω το Πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξει εξέλιξη των ποδοσφαιριστών; Αν βελτιώσουμε ατομικά τους ποδοσφαιριστές θα έχουμε και καλό αποτέλεσμα σαν ομάδα. Μακάρι βέβαια να μπορέσουν να συνδυαστούν και τα δύο πράγματα μαζί. Αυτό θα είναι το ιδανικότερο».

Για τον προσωπικό του στόχο: «Όταν ανήκεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ αναγκαστικά πρέπει να έχει υψηλούς στόχους. Θέλω να πετύχω αφού πρώτα πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και σίγουρα θα πρέπει να το εκμεταλλευτώ».

Για το τι λείπει στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν πολλά ταλέντα σε σχέση πάντα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε: «Το σημαντικό είναι η οργάνωση. Παίζει ρόλο όμως και η πρόωρη εξειδίκευση στους ποδοσφαιριστές. Τους έχουμε δώσει πολύ νωρίς πολλά πράγματα στις μικρές Εθνικές ομάδες και τους έχουμε ολοκληρώσει ψυχικά χωρίς να έχουν μετά να δώσουν περαιτέρω πράγματα στη ανδρική ομάδα. Όταν έρθει η ώρα να παίξουν στις ανδρικές ομάδες κάτι μας λείπει γιατί τα έχουν δώσει όλα στις μικρότερες Εθνικές.

Ταλέντα θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να αναδείξουν το ταλέντο τους. Έχουμε δει ταλέντα τρομερά μετά από ένα χρονικό διάστημα να έχουν χαθεί. Ελπίζουμε μέσα από την διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα του ΑΡΗ».

Προτεινόμενα Άρθρα