"Να χαμογελάτε"

από AllAboutARIS

Ποια λόγια χρησιμοποίησε ο σέρβος τεχνικός στη σύντομη πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες και γιατί τους ζήτησε να χαμογελούν…

Δεν επιδίωξε ούτε μεγάλα λόγια, ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις και πολύ περισσότερο δεν ήθελε να… φορτώσει τους παίκτες του με ομιλίες από την πρώτη μέρα. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς στην πρώτη του παρουσία στο Ρύσιο ήταν λιγομίλητος αλλά και ουσιαστικός επιλέγοντας προσεκτικά τα λόγια του.

Βασική του επιδίωξη ήταν να διώξει το άγχος και την κακή διάθεση, βλέποντας αρκετά σκυμμένα κεφάλια. Τι έκανε; Τους μίλησε για τη χαρά που προφέρει το ποδόσφαιρο, ζητώντας τους ένα πράγμα. Όταν θα φεύγουν από το Ρύσιο να φεύγουν με το χαμόγελο. «Θέλω πρώτα από όλα να σκέφτεστε θετικά και να χαμογελάτε γιατί το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Ξεχάστε ότι έχει συμβεί. Μαζί θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση και από σήμερα θέλω να έχετε στο μυαλό σας μόνο τη νίκη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπως και σε κάθε παιχνίδι. Να δουλέψουμε καλά για να φύγουμε με το χαμόγελο την Κυριακή» είπε ο 45χρονος τεχνικός μιλώντας στα σέρβικα από τα οποία μετέφραζε στα ελληνικά ο Λόντσαρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης που ήταν πολύ χαλαρή εξαιτίας του φιλικού με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Μιλίνκοβιτς… φρέσκαρε και τα σπαστά ελληνικά του, χρησιμοποιώντας ελληνικές φράσεις παρότρυνσης προς τους παίκτες κατά την εκτέλεση των ασκήσεων.

Προτεινόμενα Άρθρα