«Ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Σερβία»

από AllAboutARIS

Για έναν δουλευταρά προπονητή, χαμηλών τόνων και φιλόδοξο έκανε λόγο ο Λόντσαρ

Την πίστη του στις ικανότητες του Ζόραν Μιλίνκοβιτς εξέφρασε ο Ζόραν Λόντσαρ, μιλώντας στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air»

Η παλιά δόξα της ομάδας, που θα αποτελέσει τον συνεργάτη του 45χρονου τεχνικού στο πάγκο της, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και τις ικανότητες του ως προπονητής, λέγοντας πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή στη στιγμή στη Σερβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για την κατάσταση του ΑΡΗ: «Ο ΑΡΗΣ δεν είναι ασθενής. Απλά υπάρχουν κάποιες ατυχίες και πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά».

Για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Αυτή τη στιγμή είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη Σερβία. Δουλεύει πολύ σκληρά και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο.

Έχει παίξει στο Κύπελλο Ουέφα με τη Σλάτιμπορ, έχει τερματίσει 3ος με τη Βοϊνοντίνα, ενώ έχει αναδειχθεί δύο φορές και καλύτερος προπονητής της Σερβίας.

Εμείς τον πήραμε στη Μπέογκραντ γιατί ξέρει να δουλεύει με νέα παιδιά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Μιλίνκοβιτς: «Το σύστημα δεν είναι το παν. Το θέμα είναι τι παίκτες έχεις και πως παίζει η αντίπαλη ομάδα», είπε, για να προσθέσει στη συνέχεια, και σχετικά με τον 45χρονο τεχνικό:

«Όταν γύριζα από τις διακοπές μου, του είπα για την ομάδα, τον κόσμο, και μου είπε πως τέτοια ομάδα θέλει να προπονήσει. Και μετά από λίγο καιρό, ήρθε και η πρόταση του ΑΡΗ.

Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια. Μιλήσαμε περίπου 6 ώρες μαζί με τον πρόεδρο, και έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για να φέρει ηρεμία στον ΑΡΗ. Το αποτέλεσμα ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρο.

Είναι πολύ θρήσκος και στις συνομιλίες μας, μου έχει πει πως θέλει να δουλέψει μόνο σε Ελλάδα, Ρωσία και Κύπρο, όσον αφορά το εξωτερικό».

Για το αν έχει λύσει το συμβόλαιο του με τη Μπέογκραντ: «Τώρα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο, για να λύσουμε το συμβόλαιο. Είχε πει πως αν ερχόταν πρόταση από Ρωσία ή Ελλάδα, θα μπορούσε να φύγει».

Για τον ρόλο του ίδιου: «Εγώ θα είμαι συνεργάτης του στο γήπεδο, και επειδή ξέρω τον ΑΡΗ, να τον βηθήσω σε όποιους τομείς χρειαστεί».

Για τον τρόπο που έφυγε από τον ΑΡΗ: «Πέρασα πέντε φοβερά χρόνια στην Ελλάδα και τον ΑΡΗ, και δεν θέλω να θυμάμαι τι έγινε στο τέλος».

Για το αν ο Μιλίνκοβιτς θα έχει και άλλους συνεργάτες: «Όσοι είναι στην ομάδα, θα μείνουν στη θέση τους. Ξέρω τον Δημήτρη Μπουγιουκλή, ενώ ακούσαμε πολύ καλά λόγια για τον γυμναστή και τον προπονητή τερματοφυλάκων.

Ο Μιλίνκοβιτς ξέρει ότι είναι δύσκολα. Θέλει σκληρή δουλειά και σιγά-σιγά θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για το αν έχει δει παιχνίδια του ΑΡΗ: «Θα δούμε τους μέχρι τώρα αγώνες του ΑΡΗ και θα μιλήσουμε και με τα παιδιά της ομάδας. Δεν έχουμε χρόνο, αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Προτεινόμενα Άρθρα