Τόκιο 2020

από AllAboutARIS

Άρωμα Ασίας είχε η σημερινή ψηφοφορία που διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες αναφορικά με την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αμέσως μετά την Βραζιλία…

Άρωμα Ασίας είχε η σημερινή ψηφοφορία που διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες αναφορικά με την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, αμέσως μετά την Βραζιλία. Η εκλεκτή πόλη των… αθανάτων ήταν τελικά το Τόκιο. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κέρδισε στον τελικό την Κωνσταντινούπολη, με την Μαδρίτη να έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του χρίσματος από την προηγούμενη ψηφοφορία. 

Οι Ισπανοί ισοψήφισαν αρχικά με την Κωνσταντινούπολη στην 2η θέση και έπειτα από νέα ψηφοφορία, η τουρκική πόλη συγκέντρωσε 49 ψήφους έναντι 45 της Μαδρίτης και πέρασε στην επόμενη φάση. Εκεί η ιαπωνική πόλη επικράτησε της Κωνσταντινούπολης παίρνοντας 60 ψήφους με τους Τούρκους να αριθμούν 36.

Το Τόκιο έχει διοργανώσει ξανά Ολυμπιάδα. Ήταν το 1964. Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι περίπου 6 εκατ. δολάρια. Για το εθνικό στάδιο, που θα χρησιμοποιηθεί για τα αγωνίσματα του στίβου και την τελετή έναρξης θα δαπανηθούν 1 εκατ. δολάρια και θα είναι έτοιμο έως το 2017.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα