Απίστευτη βία στη Βρετανία

από AllAboutARIS

Βία και πάλι στην Αγγλία

Τα μαύρα χρόνια που ο χουλιγκανισμός σάρωνε τα πάντα στα αγγλικά γήπεδα θύμισαν τα έκτροπα στο τοπικό ντέρμπι του Μπρίστολ, όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε έφιππες δυνάμεις για να αναχαιτίσει τους ταραξίες!

Η ατμόσφαιρα στο Μπρίστολ μύριζε μπαρούτι, πολύ πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ Μπρίστολ Σίτι και Μπρίστολ Ρόβερς, για τον πρώτο γύρο του Johnstone’s Paint Trophy το βράδυ της Τετάρτης. Οι δύο ομάδες είχαν να αναμετρηθούν σε τοπικό ντέρμπι για 7 ολόκληρα χρόνια και το μεταξύ τους ματς έδωσε σε κάποιους την κατάλληλη ευκαιρία για να αναβιώσουν την παλιά έχθρα και να θυμίσουν παλιές… κακές εποχές του αγγλικού ποδοσφαίρου, όταν οι χούλιγκανς χαλούσαν κάθε ποδοσφαιρική γιορτή.

Οι οιωνοί των κακών μαντάτων ήρθαν λίγο πριν την έναρξη του ματς όταν έξω από το Ashton Gate Stadium, οπαδοί της Σίτι επιτέθηκαν πετώντας αντικείμενα σε μίνι bus των Ρόβερς. 
Η κατάσταση όμως ξέφυγε πέρα από κάθε έλεγχο, αμέσως μετά τη νίκη της Σίτι με 2-1. Οι οπαδοί της μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν στο μέρος που βρίσκονταν οι φίλοι της Ρόβερς, οι οποίοι “ενέδωσαν” στις προκλήσεις και έκαναν το ίδιο με τη σειρά τους. Η μάχη είχε αρχίσει και πλέον ήταν πολύ δύσκολο για την αστυνομία για να αναχαιτίσει τους… εισβολείς. Κάπου όμως ανάμεσα στις μπουνιές και τις κλωτσιές εισέβαλε το..ιππικό, όπως στις ταινίες Western και έδωσε τη λύση διαλύοντας το πλήθος.

Η σύρραξη όμως δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο. Σύμφωνα με την Bristol Post, υπήρξαν οδομαχίες έξω από το στάδιο με πρωταγωνιστές τους οπαδούς των Ρόβερς. Αναφορά της αστυνομίας μάλιστα αναφέρει ότι το πάρκινγκ της αλυσίδας fast food KFC έγινε νέο πεδίο μαχών και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν οι αρχές να επαναφέρουν την τάξη!

Όπως φαίνεται ο χουλιγκανισμός δεν πέθανε ποτέ στην Αγγλία. Απλά βρισκόταν σε χειμερία νάρκη τόσα χρόνια. Τα έκτροπα στο Μπρίστολ απέδειξαν ότι το τέρας… ξύπνησε.

ΠΗΓΗ: sportdog

Προτεινόμενα Άρθρα