Ο ελληνικός "κορμός" και το "λίφτινγκ" στους ξένους

από Αντώνης Γκάτζιος

Η επόμενη χρονιά αναμένεται να βρει αρκετά αλλαγμένο τον ΑΡΗ… εντός παρκέ κι αυτό αφορά περισσότερο στους ξένους παίκτες.

Το τέλος της σεζόν βρίσκει τους “κιτρινόμαυρους” με τρία συμβόλαια: Αυτά των Γιάννη Σιδηροηλία, του Όμηρου Νετζήπογλου και του Κυριάκου Πετανίδη. Οι νεαροί δεσμεύονται με πολυετή συμβόλαια, κάτι άκρως θετικό για τον ΑΡΗ, αφού αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά όπως έδειξαν και υπολογίσιμες μονάδες για το παρόν. Είναι ευχή όλων να έχουν ενεργό ρόλο την επόμενη σεζόν. Με συμβόλαιο δεσμεύεται και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Από εκεί και πέρα, ο αγωνιστικός σχεδιασμός έχει να κάνει, φυσικά, με το θέμα προπονητή. Το δεδομένο είναι ότι υπάρχει πρόθεση για την παραμονή του Δημήτρη Φλιώνη. Ο Γιάννης Κουζέλογλου είναι δύσκολο να επιστρέψει, αφού οι μετοχές του (άρα και το κασέ του) έχουν ανέβει αρκετά, όμως ο ΑΡΗΣ θα συζητήσει μαζί του. Οι υπόλοιποι Έλληνες, όπως και οι έτεροι, πλην Νετζήπογλου, Σιδηροηλία, νεαροί του ρόστερ, όπως ο Τσιρογιάννης, θα περάσουν από τις “ακτίνες” του προπονητή.

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει η σύνθεση των ξένων παικτών. Ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε προβλήματα, εντός κι εκτός παρκέ, φέτος με την “εισαγόμενη δύναμη”, τα οποία δε θέλει να αντιμετωπίσει και του χρόνου. Εδώ όλο το “παιχνίδι” θα παιχτεί με την άρση των ban η οποία είναι μονόδρομος. Άλλος ΑΡΗΣ θα εμφανιστεί στο παρκέ με επιλογές από την ελεύθερη αγορά. Με ξένους που θα έχουν κίνητρο, κάτι πολύ σημαντικό στις συγκεκριμένες επιλογές. Και κάποιες ποιοτικές προσθήκες στους Έλληνες, με απώτερο στόχο να παρουσιαστεί μια καλύτερη, πιο “φρέσκια” και ελκυστική ομάδα στο παρκέ.

Είναι ασφαλές να ειπωθεί ότι από τους φετινούς ξένους το πιθανότερο είναι να μην παραμείνει κανείς. Έτσι κι αλλιώς οι Σούλερ, ΝτεΚόζι… έφυγαν νωρίς, ενώ ο Ντραγκίτσεβιτς δήλωσε ότι κατά 99% σταματάει το μπάσκετ. Το πιο θετικό πρόσημο είναι μπροστά από το όνομα του Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο οποίος είναι όμως στα 36 του και με πρόβλημα στον αχίλλειο. Η μαχητικότητά του πάντως είναι μπούσουλας για τη συνέχεια και τη νοοτροπία που θέλει ο ΑΡΗΣ από τους ξένους του στο μέλλον.

Προτεινόμενα Άρθρα