Η έγκαιρη εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής

από Αντώνης Γκάτζιος

Τα δεδομένα αλλάζουν από φέτος στην Basket League αναφορικά με το πιστοποιητικό συμμετοχής των ΚΑΕ.

Όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν οι ομάδες, μπαίνει τέλος στα… πιστοποιητικά της τελευταίας στιγμής, ήτοι του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Αποφασίστηκε ότι οι ΚΑΕ πρέπει να έχουν τακτοποιημένους τους φακέλους τους ένα μήνα μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League. Λόγω Covid δόθηκε ένα περιθώριο ακόμα 15 ημερών, οπότε η “καταληκτική” ημερομηνία είναι η 15η Ιουνίου.

Τους φακέλους θα ελέγξει η ειδική επιτροπή που ορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ, η οποία θα γνωμοδοτήσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που από φέτος θα έχει περισσότερο εκτελεστικό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μένει να φανεί αν θα το… δούμε κι αυτό στο μπάσκετ, να υπάρχουν έτοιμοι φάκελοι, δηλαδή, τόσο νωρίς, ή αν θα υπάρξουν πάλι “παραθυράκια”. Τον ΑΡΗ δεν τον ενδιαφέρει αυτό, αφού θέλει να είναι έτοιμος στα μέσα Ιούνη, για να εξασφαλίσει το πιστοποιητικό.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, είναι να υπάρχει εξόφληση ή διακανονισμός με παίκτες – προπονητές της περασμένης σεζόν και φυσικά τακτοποιημένες η φορολογική και η ασφαλιστική ενημερότητα. Το ιδανικό για τον ΑΡΗ θα είναι να έχει εξοφλήσει τις φετινές υποχρεώσεις του στο φινάλε της σεζόν. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό και οφείλει, για παράδειγμα, ένα μήνα, αρκεί μία συμφωνία και η υπογραφή όσων έχουν λαμβάνειν.

Υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες από τις αμαρτίες του παρελθόντος, όπως η εγγυητική επιστολή και στον ΑΡΗ προσπαθούν να τις τακτοποιήσουν. Στόχος είναι μέχρι τον Ιούνιο να έχουν διευθετηθεί δύο φλέγοντα θέματα, αυτό του πιστοποιητικού κι αυτό των ban της FIBA, ώστε η ομάδα να ξεκινήσει το σχεδιασμό της απερίσπαστη.

Προτεινόμενα Άρθρα