Το γοργόν και χάριν έχει

από Αντώνης Γκάτζιος

Η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League επισπεύδει τις εξελίξεις για την "επόμενη μέρα" στον ΑΡΗ.

Η άρση του πρώτου ban (Έρικ Μπάκνερ) δείχνει την πρόθεση των ανθρώπων του ΑΡΗ να διευθετήσουν το συντομότερο δυνατό την υπόθεση που ταλαιπώρησε την ομάδα και “ευθύνεται” σε ένα μεγάλο βαθμό για το σχεδιασμό της περσινής σεζόν. Στόχος των ιθυνόντων της ΚΑΕ είναι να λυθούν γρήγορα ακόμα δύο ban, όπως έγινε με τον Μπάκνερ: Με εξόφληση. Οι περιπτώσεις των Ουίλ Κάμινγκς και Κάιλ Ουίβερ είναι οι χαμηλότερες, οικονομικά, από τις υπόλοιπες, και πιθανότατα θα προχωρήσουν πρώτες.

Έχοντας λύσει σχετικά γρήγορα τρία ban, ο ΑΡΗΣ θα έχει διπλό κέρδος. Αφενός θα στείλει ένα μήνυμα προς τη FIBA ότι, έστω και με μία καθυστέρηση, είναι συνεπής στην υπόσχεσή του για διευθέτηση των σχετικών υποχρεώσεων. Αφετέρου, θα στείλει ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους πέντε πιστωτές ότι είναι αποφασισμένος να τελειώνει με τις υποθέσεις τους.

Οι πιστωτές που επ(αν)έφεραν τα ban έτυχαν κακής αντιμετώπισης από τον ΑΡΗ, τόσο όταν αποχώρησαν με οφειλές (2016-17, 2017-18), όσο και όταν υπέγραψαν για να λυθούν τα ban την πρώτη φορά (Αύγουστος 2019), αφού πήραν μία προκαταβολή και πέραν τούτου ουδέν. Πρέπει, λοιπόν, να πειστούν ότι αυτήν τη φορά θα πάρουν τα χρήματά τους. Στις συγκεκριμένες υποθέσεις, ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να κλείσει την εκκρεμότητα με διακανονισμούς, αφού τα ποσά είναι υψηλά.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις με όλους και η… σειρά μπορεί να διαφοροποιηθεί, σαφώς. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να λυθούν τα ban μέχρι τον Ιούνιο, ώστε η ομάδα να προχωρήσει απερίσπαστη στο σχεδιασμό της νέας σεζόν, χωρίς περιορισμούς, οι οποίοι πέρυσι την ανάγκασαν να κάνει επιλογές που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των “θέλω” της.

Προτεινόμενα Άρθρα