Φουρθιώτης: Τρίτη εισαγγελική έρευνα εις βάρος του (vid)

από AllAboutARIS

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει βρεθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο για την φύλαξή του από αστυνομικούς και την προσπάθεια εξαπάτησης των αρχών μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά και για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ που του άνοιγε πόρτες σε υπουργεία.

Η νέα δικογραφία αφορά τις καταγγελίες ότι προέβαλλε την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.

Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προς τον εισαγγελέα Νίκος Στεφανάτο, που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση.

Η υπόθεση έφθασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, έπειτα από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και τη σχετική αναφορά της ΕΣΗΕΑ, η οποία, με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της και παράλληλα ζητά την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επίσης στην δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε αργά το μεσημέρι στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια.

Προτεινόμενα Άρθρα