Ο Γκάνεα των εντός και ο Σάκιτς των… ειδικών αποστολών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η άνοδος του Κρίστιαν Γκάνεα μέσα στο 2021 έχει διαμορφώσει ένα από τα λίγα αλλά σταθερά διλλήματα στην ενδεκάδα του ΑΡΗ.

Ο “κορμός” στα πλάνα του Άκη Μάντζιου είναι συγκεκριμένος, ωτόσο συχνά-πυκνά υπάρχουν ορισμένες προσθαφαιρέσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το αριστερό άκρο της άμυνας. 

Με την εν λόγω θέση ο Μάντζιος συνηθίζει να προσαρμόζεται στις συνθήκες. Και ειδικά στα εντός έδρας αξιοποιεί την άνοδο του Γκάνεα και τα επιθετικά χαρακτηριστικά του Ρουμάνου. 

Η ομάδα έχει μπορστά της ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι, με τη βασική λετπομέρεια ότι πρόκειται για ντέρμπι και μάλιστα αρκετά σημαντικό. Για αυτό είναι πιθανό να μπει στην εξίωση ο Εμάνουελ Σάκιτς. 

Πέραν του εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Αυστριακός έχει αγωνιστέι βασικός σε όλα τα υπόλοιπα ντέρμπι. Μάλιστα, ειδικά από τη στιγμή που στην ΑΕΚ υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Λίβαι Γκαρσία, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο ο 30χρονος μπακ να αναλάβει ακόμη μία… ειδική αποστολή. Να εξουδετερώσει δηλαδή τον εξτρέμ της Ένωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα