Conference League: Ο ΑΡΗΣ μαθαίνει… μονοπάτι

από Γιώργος Μπαιράμης

Η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη πλησιάζει και ο ΑΡΗΣ σύντομα θα γνωρίζει το γκρουπ δυναμικότητάς του, όπως και τους πιθανούς αντιπάλους.

Οι κιτρινόμαυροι ως γνωστόν αγωνίζονται στον 2ο προκριματικό γύρο (22&29 Ιουλίου) που συμμετέχουν 90 ομάδες. Οι 45 εξ’αυτών θα είναι ισχυρές. Το νέο update δείχνει πρόβλεψη πως ο ΑΡΗΣ θα καταλάβει θέση στους ανίσχυρους της κλήρωσης.

Και αυτό γιατί μέχρι την Κυριακή, όπως είχαμε ενημερώσει βρισκόταν στο νο39, ωστόσο από σήμερα είναι 45ος. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να χάσει άλλη θέση, πράγμα δύσκολο καθώς εκκρεμούν και άλλα πρωταθλήματα, υποψήφια να περάσουν τον ΑΡΗ.

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου, ενώ μία μέρα νωρίτερα θα γίνει του 1ου προκριματικού, συνεπώς οι ομάδες που έχουν υψηλότερο συντελεστή από τον ΑΡΗ και μετέχουν στην πρώτη κλήρωση, θα είναι από πάνω του και στην επόμενη (άσχετα από το αποτέλεσμά τους στον πρώτο προκριματικό).

Οι σύλλογοι που θα είναι δεδομένα ισχυροί (37 στον αριθμό) στην κλήρωση του 2ου προκριματικού και προσπερνούν τον ΑΡΗ (υπάρχει εκκρεμότητα σε Δανία, Αυστρία ωστόσο σίγουρα θα έχουν περισσότερους από 5.200 βαθμούς):

Από εκεί και πέρα ο ΑΡΗΣ γνωρίζει ήδη ότι από την λίστα των unknow seeded (ομάδες που δεν ξέρουν ακόμα το γκρουπ τους) υστερεί σε ranking από 8 ομάδες. Αυτό διαπιστώνεται και στη παρακάτω φωτογραφία, δίνοντας το τελικό νο45, για την ώρα, στον ΑΡΗ. Με δεδομένο ωστόσο τη μη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Ρουμανία, Ισραήλ, Λιχτενστάιν, Σλοβενία, Βοσνία, Αρμενία και Λουξεμβούργο που επηρεάζουν τους κιτρινόμαυρους, γίνεται αντιληπτό πως είναι δύσκολο να διατηρηθεί ο ΑΡΗΣ στους ισχυρούς.

Κοιτάζοντας συνεπώς ξανά την πρώτη εικόνα με τους σίγουρους ισχυρούς της κλήρωσης, παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το επίπεδο των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει ο ΑΡΗΣ στο 2ο προκριματικό.

Προτεινόμενα Άρθρα