Ματέο… 2018

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του ΑΡΗ ολοκληρώνεται σήμερα, με την αποστολή να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και… βλέπει Αυστρία.

Η ομάδα έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, όμως έπειτα από ένα δεκαήμερο προπονήσεων υπάρχει η δυνατότητα να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα. Ειδικά για παίκτες που βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Ο Ματέο Γκαρσία αποτελεί αναμφισβήτητα μία τέτοια περίπτωση. Είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα από το υπάρχον ρόστερ, μετά την περσινή μέτρια και δύσκολη σεζόν που είχε.

Οταν ο Αργεντινός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όλοι είχαν στο μυαλό τους εκείνο το.. . εκρηκτικό παιδί που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα το 2018. Εκείνο το παιδί “ψάχνει” ο 24χρονος άσσος, με το κατάλληλο… σπρώξιμο και από τους ανθρώπους της ομάδας.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει

Αυτές τις πρώτες δέκα μέρες, σε Ρύσιο και 3-5 Πηγάδια, ο Γκαρσία σταδιακά παρουσιάζει κάτι καλύτερα μέρα με τη μέρα. Έχει όρεξη, τα δίνει όλα και είναι εκ των διακριθέντων στις μέχρι τώρα προπονήσεις με την προσπάθεια που καταβάλλει και τα γκολ που έχει πετύχει. Με τα καλά του αλλά και κάποια… στράβα, που φυσικά έχουν όλοι…

Πιο ήρεμος και… focused

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι κάποια οικογενειακά ζητήματα δυσκόλεψαν την προσαρμογή του Αργεντινού. Δεν είναι κάτι παράλογο, αφού οι ποδοσφαιριστές είναι επίσης άνθρωποι που σίγουρα επηρεάζονται από ζητήματα όπως αυτά που αφορούν την οικογένειά τους.

Το θετικό φέτος είναι ότι πλέον τα πράγματα για τον Ματέο είναι πολύ καλύτερα πάνω σε αυτό το κομμάτι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Κάτι που εφόσον συνεχίσει έτσι, θα τον βοηθήσει να “μπει” πιο εύκολα στα “θέλω” του προπονητή και να απελευθερωθεί. Αυτό ήταν το ζητούμενο εξ αρχής και για τον Άκη Μάντζιο.

Τι πρέπει να βελτιώσει

Η ποιότητα και αυτά που μπορεί να δώσει, είναι δεδομένα. Μόνο που για να γίνει πιο εύκολο, θα πρέπει κιόλας να βελτιώσει κάποια πράγματα. Ισως το πιο χαρακτηριστικό είναι η μυική μάζα του και κυρίως να δυναμώσει τα πόδια του, στοιχείο στο οποίο έχει εστιάσει από πέρυσι ο Άκης Μάντζιος. Και φυσικά να αποβάλλει τη συνήθεια που έχει να… μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα, εκτελώντας νωρίτερα.

Προτεινόμενα Άρθρα