Europa league: Έκλεισαν θέση για το Final-8 Σαχτάρ και Κοπεγχάγη

από AllAboutARIS

Κλείδωσαν οι δύο πρώτες παρουσίες στην τελική φάση του Europa league που θα διεξαχθεί στην Γερμανία σε μορφή Final 8

Για πρώτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα βρεθεί η Κοπεγχάγη που νίκησε 3-0 την Μπασάκσεχιρ και ανέτρεπε το 1-0 του πρώτου αγώνα. Μπορεί η φετινή χρονιά εντός συνόρων να ήταν απογοητευτική, αφού έμεινε εκτός τίτλων, αλλά η Ευρώπη φαίνεται ότι είναι μια άλλη ιστορία για την Κοπεγχάγη.

Αντίπαλός της θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΛΑΣΚ Λιντς. Το νοκ άουτ παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου στην Κολωνία.

Θέση για τους 8 έκλεισε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ με τις δύο νίκες που πέτυχε απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 3-0 της Βόλφσμπουργκ στο Κίεβο, σκοράροντας τρία τέρματα από το 89′ και μετά, και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στο πρώτο ματς με 2-1, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa League που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί σε μορφή final-8 στη Γερμανία. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Βασιλεία, η οποία είχε επικρατήσει με 3-0 της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη και καλείται αύριο να διαχειριστεί το τεράστιο προβάδισμα που έχει πάρει.

Προτεινόμενα Άρθρα