Μάντζιος: “Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά – Έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας”

από AllAboutARIS

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ΑΡΗ στην Αυστρία ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου δέκα μέρες παραμονής και τρία φιλικά παιχνίδια.

Οι “Κιτρινόμαυροι” επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, με αρκετές έντονες προπονήσεις στις πλάτες τους και πλέον στρέφουν ολοκληρωτικά το βλέμμα τους στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Αστάνα.

Ο Άκης Μάντζιος, μίλησε στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Αυστρία.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τη δική του σύνοψη για τις μέρες επί Αυστριακού εδάφους:

«Κλείσαμε τον δεύτερο κύκλο της προετοιμασίας. Είμαστε κοντά στις δυόμιση εβδομάδες προπονήσεων. Σε γενικές γραμμές ακολουθήσαμε ένα πλάνο από την αρχή το οποίο το υλοποιήσαμε, όσον αφορά τις προπονήσεις και τα φιλικά. Το σημαντικό για μένα είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και στην ουσία δεν έχουμε τραυματισμούς, με εξαίρεση μόνο τον Ντουάρτε.

Τα παιδιά ανταποκριθήκαν πάρα πολύ. Για την εποχή δουλέψαμε αρκετά σκληρά. Είναι μια διαφορετική προετοιμασία που πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Αστάνα όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί στο 100% σίγουρα δεν θα μπορέσουμε με 3,5 εβδομάδες προετοιμασίας.

Εμάς στόχος μας ήταν να έρθουμε στην Αυστρία και να παίξουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια. Ζητήσαμε να έχουμε πολύ καλούς αντιπάλους. Θεωρώ ότι και οι τρεις αντίπαλοι ήταν αρκετά δυνατοί και πιο έτοιμοι από εμάς. Σε γενικές γραμμές και στους τρεις αγώνες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, το πρόσημο είναι θετικό και η γενική παρουσία της ομάδας είναι αρκετά ικανοποιητική».

Για το αν η πίεση ψηλά θα είναι ένα από τα γνωρίσματα του φετινού ΑΡΗ:

«Το κομμάτι της πίεσης, της έντασης που βγάζει η ομάδα μας είναι ένα στοιχείο που το είχαμε και πέρσι και το βγάλαμε και στα τρία φιλικά. Με την Λοκομοτίβ φάνηκε περισσότερο, γιατί πέρα από το αποτέλεσμα και την εικόνα, νομίζω ότι είχαμε αρκετή βελτίωση και αμυντικό κομμάτι. Δεν δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο να μας απειλήσει».

Για το παιχνίδι με την Αστάνα:

«Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας δουλεύουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σίγουρα όμως τώρα, με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα πάμε σε διαφορετικό στυλ προπονήσεων, θα επικεντρωθούμε καθαρά και αποκλειστικά στο παιχνίδι με την Αστάνα».

Ένα σημαντικό θέμα είναι και η μεταγραφική ενίσχυση των “Κιτρινόμαυρων”, με τον Άκη Μάντζιο να κάνει το δικό του σχόλιο για τις κινήσεις που έγιναν και αυτές που θα γίνουν.

«Έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας και από εκεί και πέρα ο πρόεδρος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν το υπάρχον υλικό για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμη πιο καλοί και πιο δυνατοί σε μια χρονιά, που θα είναι πολύ απαιτητική” σημείωσε για τις απαραίτητες προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα του.

Για τις μεταγραφικές προσθήκες των Ντένις και Χαϊροβιτς:

«Ήταν θετική η παρουσία και των δύο. Και ο Ντένις δείχνει ότι είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος μέρα με την ημέρα ενσωματώνεται στην ομάδα και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Χαϊροβιτς έδειξε ότι είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά θέλει τον χρόνο του. Σίγουρα είναι δύο παιδιά που θα μας βοηθήσουν».

Η αργοπορημένη ενσωμάτωση παικτών, η απουσία του Κώστα Μήτρογλου και το νέο “αίμα”, διαμόρφωσαν νέες καταστάσεις στην προετοιμασία των “Κιτρινόμαυρων”. Ο Άκης Μάντζιος είδε με θετικό “μάτι” όλες αυτές τις περιπτώσεις, σημειώνοντας την πρόοδο της ομάδας, με την πάροδο του χρόνου.

Για τους Σάσα και Τζέγκο που έχασαν κομμάτι της προετοιμασίας:

«Και τα δύο παιδιά συν τον Ματίγια μας έδωσαν πέρυσι μεγάλη δύναμη στο κέντρο. Στην αρχή της προετοιμασίας, όπως γνωρίζεται, ο Ματίγια έμεινε μόνος του. Ο Τζέγκο είχε την εγχείρηση και ο Σάσα καθυστέρησε να ενσωματωθεί και έχασε ημέρες προπονήσεων. Ανεβαίνουν πλέον στις προπονήσεις. Και ο Σάσα για ένα ημίχρονο βοήθησε στο φιλικό με την Λοκομοτίβ και ο Τζέγκο πήρε χρόνο συμμετοχής. Δουλεύουν καλά, ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ τους και υπέρ της ομάδας.».

Για την επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου:

«Σίγουρα πρέπει να δούμε και ο Κώστας σε τι κατάσταση είναι. Αν θα ξεκινήσει μαζί μας άμεσα ή θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο. Θα μας ενημερώσουν οι γιατροί, Ευελπιστώ να είναι σύντομα κοντά και να ενσωματωθεί και ο Κώστας γρήγορα».

Για την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στη προετοιμασία:

«Εγώ πέρσι στον ΑΡΗ πρόλαβα να δω μόλις ένα παιχνίδι από τους μικρούς γιατί έγινε το lockdown και σταμάτησε το πρωτάθλημα. Σε συνεννόηση με τους προπονητές και τους υπευθύνους της Κ19, ζητήσαμε να μας κάνουν μια έκθεση για τα παιδιά που πιστεύουν ότι μπορούν να έρθουν στην πρώτη ομάδα.

Διαλέξαμε κάποια παιδιά βάση της ανάγκης που είχε η ομάδα σε εκείνες τις θέσεις. Από την εικόνα τους, τη διάθεση και την προσπάθεια τους, έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Όπως ξέρετε και εσείς, είναι διαφορετικό το επίπεδο των προπονήσεων. Ίσως το παιδιά επιβαρύνθηκαν περισσότερο. Θα τους δώσουμε κι άλλο χρόνο για να μπορέσουν να βοηθήσουν στην ομάδα, ακόμα και αν δεν έχουν χρόνο συμμετοχής.»

Προτεινόμενα Άρθρα