LIVE από το "Βικελίδης"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ώρα του απολογισμού και των εξαγγελιών της νέας σεζόν, έφτασε.

Στις 15:00, Θεόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας θα κάνουν το… ταμείο τους για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, αναφερόμενοι παράλληλα και στον σχεδιασμό της νέας αγωνιστκής περίοδου. 

Μείνετε συντονισμένοι στο AllAboutARIS και παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όσα θα ειπωθούν από τους δύο άνδρες.

14:51 Καλησπέρα σας… Μαζί θα παρακολουθήσουμε την συνέντευξη Τύπου των Θεόδωρου Καρυπίδη και Άγγελου Χαριστέα.

14:52 Η συνέντευξη είναι προγραμματισμένη στις 15:00, αλλά δεν αποκλείεται και μία μικρή καθυστέρηση.

15:04 Στις 15:15 ορίστηκε η νέα ώρα έναρξης της συνέντευξης Τύπου

15:14 Στην αίθουσα οι δύο άνδρες, έτοιμοι να ξεκινήσουμε

Πρώτα η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ…

“Για όλους μας ήταν μία δύσκολη χρονιά. Συνέβησαν και συμβαίνουν ακόμα πρωτόγνωρα πράγματα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναζήσει. Αναφέρομαι στην πανδημία πολυ πλήττει την ανθρωπότητα και επηρεάζει το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς η κυβέρνηση έχει καλά αντανακλαστικά και προς το παρόν είμαστε ασφαλείς.

Μία σεζόν με πολύ έντονα συναισθήματα, ατυχίες και αφέλεια από μεριάς μας. Το πρόσημο κρίνω ότι είναι θετικό. Βέβαια μας αφήνει κάποιες πικρίες, όπως το αποκλεισμός από την Μόλντε και στο Κύπελλο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά το στόχο μας τον πετύχαμε. Ηταν μία χρονιά που ξεκίνησε κάπως άσχημα μετά την Μόλντε αλλά βάλαμε ως στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο, να έχουμε μία καλή πορεία στο Κύπελλο. Και αυτό έγινε. Σίγουρα μπορούσαμε καλύτερα αλλά είχαμε ατυχία και αφέλεια. Ημουν σίγουρος για τον τελικό αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα στην επόμενη χρονιά. 

Η πανδημία δημιούργησε μεγάλη ζημιά στην ομάδα. Κάναμε άλλο προγραμματισμό και πέσαμε έξω. Ολοι έπαθαν ζημιά αλλά εμείς ήμασταν οι πιο άτυχο. Μαζί με το κόψιμο της Nova, κοντά στο 20% το οποίο δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε, έφτασε κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ. Μας έβγαλε έξω από τον προγραμματισμό. Παρόλα αυτά με κάποιες ΑΜΚ τα καταφέραμε και η χρονιά τελείωσε ομαλά. 

Εκεί που είχαμε λίγο ησυχία, ήρθε το μεγάλο πρόβλημα με το ban. Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε σε σημείο να πληρώσουμε 1,2 εκατ. Τα εγκλήματα των προηγούμενων διοικήσεων. Εκτός όμως από αυτούς που ξέρετε ότι φταίνε. 60 χιλιάδες ευρώ δεδουλευμένα και τον έβαλαν 400 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση πρόωρης λύσης συμβολαίου και να φτάνει τις 450 χιλιάδες με τους τόκους ο Πορτίγια. Περάσαμε έναν δύσκολο μήνα. Ολοι εκβίαζαν. Μόνο ο Ουμπίδες συνεργάστηκε. Οι υπόλοιποι εκβίαζαν επειδή ξέραμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Είχαμε την βοήθεια της κυβέρνησης. Προσπάθησε αλλά δεν ήταν δικό της θέμα. Πίεσε πολύ την FIFA αλλά δεν κατάφερε κάτι. Εδώ υπάρχουν κάποιοι νόμοι. Πήγαμε με το γράμμα του νόμου και βρεθήκαμε να χρωστάμε λεφτά άλλου νομικού προσώπου. Οι κ.κ Γεραπετρίτης και Δημητριάδης προσπάθησαν και τους ευχαριστούμε. Ακόμα και σήμερα προσπαθούν για άλλες λύσεις ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά μου προς τον κ. Γεραπετρίτη. Είχαμε μία έντονη κουβέντα. Πίστευα ότι το δικό μου πρόβλημα είναι και το μεγαλύτερο. Ξέφυγα και για αυτό ζητάω συγνώμη. 

Για το ban έχει μεγάλη ευθύνη η ΕΠΟ. Οι κύριοι που την διοικούν, είναι επικίνδυνοι. Στις 8 Νοεμβρίου ήρθαν τα πρώτα ban. Επισκεφθήκαμε την ΕΠΟ όταν μας τα κοινοποίησε, στις 28 Νοεμβρίου. Η ΕΠΟ είχε επικοινωνία με την FIFA κια ρωτούσαν που πρέπει να επιδώσουν τις αποφάσεις. Η ΕΠΟ απάντησε, στην ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν μας κοινοποιήθηκε η αποφαση της FIFA. Ο νομικός μας σύμβουλος επισκέφθηκε στην ΕΠΟ τον κ. Μπάρτζή και μας είπε να μην ανησυχούμε. Οτι θα απαντήσουν στην FIFA και θα διευκρινίσουν ότι πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο. Αυτό όμως για το οποίο δεν ενημερωθήκαμε, υπάρχει δόλος από πίσω. Και για αυτό η ομάδα θα κινηθεί και θα ψάξει τους υπεύθυνους για την ζημιά που έχουμε πάθει. Θα κινηθούμε νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Για το σημείο που φτάσαμε σήμερα, φταίει ο κ. Γραμμένος, ο κ. Μπάρτζης, Δέδες και Ζαμπάκης. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι που φτάσαμε εδώ. Ο κόσμος δίκαια ανησυχούσε. Οπως και εγώ. Στην τελική ήξερα ότι θα πληρωθεί αλλά όσο ναι’ ναι σε πονάει.

Για την κριτική που δέχομαι, δεν έχω καμία ευθύνη για το ban. Δεν θα άφηνα τον σύλλογο να πάθει ζημιά. Δεν μπορώ όμως να ακούω από στημένα δημοσιεύματα στην πόλη και γνωστά σάιτ. Να δηλητριάζουν τον κόσμο και να προσπαθούν να τον φέρουν εναντίον μου. Δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική. Δεν δέχομαι να ρίχνουν λάσπη και να λένε ψέματα. Έχουν γίνει γραφικοί. Ακούω τα ίδια και τα ίδια. Προσπαθούν να κρατούν τον κόσμο του ΑΡΗ ανήσυχο.

Παρά το πρόβλημα που μας δημιούργησε η πανδημία, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε με ίδιο ή και λίγο μεγαλύτερο μπάτζετ από πέρυσι. Θα κάνουμε πολύ καλή ομάδα. Κρατήσαμε τους παίκτες που θέλουμε και όποιους άλλους θέλουμε. Φάνηκε στα πλέι οφ ποιοί αγαπάνε την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που έβαλαν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να εκβιάσουν εμένα και την ομάδα. Εκβίαζαν να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους, με τρελές απαιτήσεις για να παίξουν στα πλέι οφ. Πήραμε με τον Άγγελο την απόφαση να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό. Να μην πληρώσουμε το κρέας για ψάρι. Υπήρχαν παίκτες με τους οποίους ήμασταν οικογένεια και έκαναν προσφυγή. Ζητήσαμε μία μείωση 15% για την ζημιά της ομάδας και να πάρουν τα λεφτά τους σε δύο δόσεις. Επέλεξαν να κάνουν προσφυγή. Θα καλύψουμε όλες μας τις υποχρεώσεις μας. 

Για τα διαρκείας, θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που βοηθούν και αγαπούν την ομάδα. Αυτήν την χρονιά έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη την στήριξη του κόσμου. Αυτός είναι η δύναμή μας. Τα τηλεοπτικά, ο Καρυπίδης και ο κόσμος βάζουν λεφτά στην ομάδα. Οχι διαχειριστές. 

Για το γήπεδο, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια. Έγινε συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα και ζητήσαμε την βοήθειά του για την ανακατασκευή του γηπέδου. Αυτό θα γίνει σε τρεις φάσεις. Επισκεφήκαμε την ΓΓΑ, η τεχνική υπηρεσία και προχωράμε στην συλλογή των εγγράφων για να πάρουμε άδεια. Μόλις είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε και παρουσίαση. Πρώτα θα κάνουμε την Θύρα 2. Θα γκρεμιστεί και θα δημιουργηθεί μία σκεπαστή. Θα ακολουθήσουν τα πέταλα και στη συνέχεια η 7 και η 9. Θα κοστίσει περίπου 30 εκατ. Θα δούμε πόσα θα πάρουμε από την περιφέρεια και τα υπόλοιπα θα τα χρηματοδοτήσει η εταιρία μας. 

Εγώ δεν ήμουν Αρειανός, ούτε γεννήθηκα. Ολοι έχουμε ένα παρελθόν. Παρόλα αυτά νιώθω ΑΡΗΣ. Δέθηκα με τον κόσμο και θα προχωρήσω. Ο,τι λέω, θα το κάνω. Πολύ δυνατά. Δεν θα πω ποτέ ψέματα. Θα κάνω τα πάντα για να μην στεναχωρήσω τον κόσμο. Εγω στεναχωριέμαι περισσότερο από αυτούς που μου κάνουν κριτική και λένε διάφορα”.

Ο λόγος στον Άγγελο Χαριστέα…

“Τα είπε όλα ο πρόεδρος. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο γιατί πριν έναν χρόνο με έφερε εδώ. Μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στον σύλλογο. Θέλω να πω ότι ίσως να μην ήμασταν εδώ εάν ο ίδιος πάλι δεν είχε πληρώσει λάθη του παρελθόντος. Είμαι εδώ από μικρή ηλικία και ο κ. Καρυπίδης είναι ίσως περισσότερο Αρειανός από κάποιους άλλους που το παίζουν Αρειανοί. 

Αυτός ο μήνας ήταν δικός του ολοκληρωτικά. Έσωσε την ομάδα από μεγάλα προβλήματα. Ολα αυτά που αφορούσαν και αφορούν ακόμα την ομάδα, έχουν αποτέλεσμα στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Το ban δυσκόλεψε τον σχεδιασμό του Ιανουαρίου αλλά και αυτόν των τελευταίων εβδομάδων. Πολλοί παίκτες ήθελαν να κλείσουν και να πάνε σε ομάδες. Ειχαμε ένα plan a με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ και ποδοσφαιριστές που αποφασίσαμε ότι ταιριάζουν στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες χάθηκαν και ήταν πολύ καλοί, αλλά ήμασταν προετοιασμένοι με ένα plan b. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι ένα πλάνο διετίας. Να διατηρήσουμε έναν κορμό από πέρυσι και να προσαρμόσουμε σε αυτούς κάποια νέα παιδιά, με ένα ορθολογικό ρόστερ. Οχι αυτό που βρήκα πέρυσι. Να είναι πλήρες και ορθολογικό οικονομικά. Η φετινή χρονιά δεν θα έχει σχέση με τις περσινές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για τα επόμενα τρία χρόνια, άσχετα αν θα είμαι στην ομάδα. 

Πρέπει να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους πιτσιρικάδες. Οχι βασικοί αλλά αξίζουν μία ευκαιρία. Να ελληνοποιήσουμε λίγο την ομάδα επίσης. Δεν είναι εύκολο. Θέλουμε μία αξιόμαχη ομάδα και οι Έλληες από το πάνω ράφι είτε είναι στο εξωτερικό είτε σε άλλες μεγάλες ομάδες. Να τους πείσουμε για το πρότζεκτ του ΑΡΗ. Μιλώντας με κάποιους, το όνομα του ΑΡΗ κάνει θραύση.

Για μένα το βασικότερο κομμάτι είναι το οργανωτικό. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο δρόμο. Να χτίσει πάνω στις επιτυχίες των δύο τελευταίων χρόνων. Να χτίσουμε το δικό μας τεχνικό τιμ και όχι ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε προπονητή. Ηταν καλή συγκυρία η φετινή για αυτό. Ο κάθε προπονητής να βρίσκει άτομα και να λειτουργεί βάσει της δικής μας οργάνωσης και πρωτοκόλλων που θα έχουμε. Θα είμαι υπεύθυνος εγώ αλλά και ο προπονητής με το επιτελείο του. 

Ανανεώσαμε τον Κουέστα, ακολούθησε ο Ματίγια. Άξιζαν την ανανέωση. Γουστάρουν να φορούν την φανέλα της ομάδας, πέραν του αγωνιστικού. Οποιος παίκτης κοιτάει το οικονομικό και όχι το πρότζεκτ, ακυρώνεται από μένα. Θέλουμε παίκτες που θα γουστάρουν να παίζουν εδώ. Η ομάδα δημιουργεί υπεραξίες τα τελευταία δύο χρονιά. Έχουμε προτάσεις για παίκτες, που βρισκόμαστε σε μία φάση για να δούμε τί θα κάνουμε. Έχει γίνει δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. 

Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι στον δρόμο για το γήπεδο. Κάνουμε σωστές κινήσεις και όχι κινήσεις πανικού. Έχουμε κάνει σωστή προεργασία. Ο ΑΡΗΣ έχει τον χρόνο, την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουμε παίκτες που ταιριάζουν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Και όχι από τα πανέρια. Αυτά τελείωσαν στον ΑΡΗ. Λάθη που έγιναν και πληρώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, δεν θα ξαναγίνουν. Πονάνε τον πρόεδρο και τον κόσμο. Παίκτες value for money. Οχι με υπερκοστολογήσεις και αξίες. 

Πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για παίκτες με τους οποίους έχουμε υπογράψει προσύμφωνα. Σήμερα το μεσημέρι άνοιξε το σύστημα. Μπορούμε να υπογράφουμε πλέον και συμβόλαια. Ο στόχος μας είναι στα 3-5 Πηγάδια να έχουμε τον βασικό κορμό. Συνεχίζουμε με συζητήσεις για τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε καταλήξει εμείς σε αυτούς. Οχι αυτοί σε εμάς. Πηγαίνουμε με πλάνο και ξέρουμε τί θέλουμε”.

Ξεκινάει η διαδικασία των ερωτήσεων…

Για το θέμα του ban: “Υπάρχουν κι άλλα ban, κι άλλες περιπτώσεις τις οποίες έχουμε προσβάλλει στο CAS. Κάναμε όλη την διαδικασία που έπρεπε και δεν κάναμε στα τέσσερα προηγούμενα λόγω ΕΠΟ. “

Για τους ανθρώπους που βοήθησαν με το ban: “Η ΕΠΟ έχει κάνει μία επιτροπή για να βρουν τυχόν ευθύνες. Δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα. Στείλαμε και μία ερώτηση. Εκ των πραγμάτων δεν βοήθησε κανένας. Δεν μπόρεσαν. Ηταν πάνω από τις δυνάμεις τους. Σε μία μέρα άλλαξαν τον νόμο για να σωθεί ο ΠΑΟΚ. Καλώς έκαναν. Εμείς το ΠΑΟΚ θέλουμε να παίζουμε. Οχι άλλες ομάδες”.

Για την κριτική που δέχεται και το θέμα Ματέο: “Πέντε χρόνια δέχομαι κριτική που είναι άδικη. Γιατί να μην λέει κανένας για τη συμμαχία του ΠΑΟΚ της ΑΕΚ του ΠαναθηναΪκού και ότι πολλές φορές ταυτίζονται οι απόψεις τους. Δηλαδή είναι κακό όταν ταυτίζονται οι απόψεις ή οι θέσεις μας με τον Ολυμπιακό;

Πέρυσι ψηφίσαμε τον κ. Λυσάνδρου για πρόεδρο της λίγκας. Κάποιες φορές είμαστε υπέρ θεμάτων του κ. Αλαφούζου. Οσο είμαι εδώ, θα διαφυλάττω τα συμφέροντα του ΑΡΗ. Να έχει κέρδος η ομάδδα. Αμά μπορούσα να πάρω τον Ουάρντα, θα τον έπαιρνα. Μπορώ να φέρνω καλούς παίκτες; Από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ; Δεν με ενδιαφέρει. 

Άμα είχα κανάλια και σάιτ θα έγραφαν άλλα. Είναι γνωστά τα σάιτ ή οι εφημερίδες που γράφουν κατά του Καρυπίδη.

Για τον Ματέο γίνεται μία προσπάθεια να τον πάρουμε. Συζητήσαμε με τον Ερυθρό Αστέρα, ο παίκτης θέλει να έρθει”
. Ας μην πούμε κάτι άλλο, γιατί είμαστε σε διαπραγμάτευση”.

Ο Άγγελος Χαριστέας σχολίασε για την κριτική που δέχεται και ο ίδιος: “Από το 1997 παιζω μπάλα. Ποδόσφαιρο χωρίς κριτική δεν υπάρχει. Εγώ κλείνω τα μάτια μου και έχω ανοικτά τα αυτιά μου/ Δεν με ενδιαφέρει. Δεν πάν να λένε. Οταν είσαι σίγουρος για την δουλειά σου, δεν φοβάσαι. Οπότε δεν δίνω βάση. Δουλεύω. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα βγήκαν κάποιοι και μίλησαν για τον ΑΡΗ. Αυτοί τον κατέστρεψαν. Και μου έδιναν συμβουλές. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χερί μου ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος που αγαπάει τον ΑΡΗ. Είμαι εδώ γιατί με πιστεύει ο πρόεδρος και ο κόσμος. Χαίρομαι που συνεχίζω. Στην Ελλάδα οι τεχνικοί διευθυντές δεν κρατούν. Εγώ θα σπάσω τα ρεκόρ”.

Για την συνολική του επένδυση στον ΑΡΗ, ο κ. Καρυπίδης είπε: “Δεν θέλω να μπω σε νούμερα, αλλά η επένδυση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε κάθε χρόνο. Στόχος είναι ο ΑΡΗΣ να μην έχει ανάγκη τον Καρυπίδη. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να διπλασιάσεις το μπάτζετ. Δεν μπορούμε να το κάνουμε ακόμα. Ο στόχος είναι όποιος και αν βρίσκεται στην ομάδα, να είναι διαχειριστής των εσόδων της ομάδας”.

Για τους στόχους της νέας σεζόν ο κ. Καρυπίδης είπε: “Οσο είμαστε εμείς εδώ, η ομάδα θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Στην Ευρώπη, στόχος είναι οι όμιλοι και με λίγη τύχη. Στο πρωτάθλημα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθούμε μία θέση παραπάνω”. 

Για το πλάνο του ρόστερ ο Χαριστέας είπε: “Το πλάνο που έχουμε είναι μία 24άδα παικτών μαζί με τους πιτσιρικάδες. Ετσι δίνεις το κίνητρο σε παίκτες για να διεκδικούν μία θέση. Καλύτερα να έχουμε μικρότερο ρόστερ αλλά ορθολογικά στημένο και να μην μας επιβαρύνει οικονομικά. 

Ο Ντουάρτε έκανε την επέμβασή του και είναι σε αποθεραπεία. Είναι δύσκολη η περίπτωσή του. Με τον Σούντγκρεν προσπαθούμε να βρούμε λύση για να φύγει. 

Είναι κάποια πράγματα που δεν ήθελα να πω πέρυσι. Με τους περισσότερους παίκτες συνεργαστήκαμε καλά. Με όσους δεν υπολογίζουμε, θα βρούμε μία σωστή λύση για να λύσουμε την συνεργασία μας. Του Ντουάρτε είναι διαφορετική περίπτωση. Εκεί που πήγε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, τραυματίστηκε. Και έτσι δεν είναι εύκολη η κατάσταση”.

Για το ενδεχόμενο κι άλλων ανανεώσεων, όπως του Γκάμα ή του Σόουζα: “Είμαστε σε συνεχείς επαφές. Μπορεί κάποιοι να μείνουν μπορεί και όχι”

Προτεινόμενα Άρθρα