Τριπλή εκπροσώπηση του ΑΡΗ στον ΕΣΑΚΕ

από Αντώνης Γκάτζιος

Πολλά θα κριθούν σήμερα (30/7) το μεσημέρι για το μέλλον της Basket League, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα.

Ο ΑΡΗΣ θα έχει τριπλή εκπροσώπηση, αφού το “παρών” θα δώσουν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης και ο νομικός σύμβουλος, Χρήστος Γρόλλιος.

Στο σημερινό συμβούλιο θα φανεί αν μπορούν να θεσπιστούν τα μέτρα που αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ πριν από 1.5 μήνα και έχουν να κάνουν με την αύξηση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Τα μηνύματα δεν είναι θετικά, αφού ακόμα τίποτα δεν έχει περάσει νομοθετικά, ενώ η πλειοψηφία των ομάδων αδυνατεί να συγκεντρώσει όσα αποφασίστηκαν, εν μέσω καλοκαιριού και κορωνοϊού. Μέτρα όπως η αύξηση της εγγυητικής σε 200.000 ευρώ και εγγυημένου μπάτζετ 800.000 ευρώ, είναι δύσκολο να τηρηθούν με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Ένα θέμα που “καίει” τις ομάδες και θα συζητηθεί είναι το τηλεοπτικό, αφού όλα δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός κάνει πίσω και δε θα συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση. Επίσης, στο τραπέζι θα πέσουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, κάτι που θα επιβαρύνει αρκετά τα ταμεία των ΚΑΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα