Η… αλμυρή επιλογή του Γκαστόν Σίλβα (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η οικονομική πολιτική του ΑΡΗ είναι φέτος συγκεκριμένη, αλλά δεν παύει να κοιτάει στο πάνω ράφι για αξιόλογες περιπτώσεις, που ίσως εξελιχθούν σε προσιτές.

Μία τέτοια έχει φτάσει στα χέρια της ομάδας πριν από περίπου 15 μέρες και αφορά το κέντρο της άμυνας. Αυτή του Γκαστόν Σίλβα. 

Ο Ουρογουανός στόπερ προτάθηκε στους “κιτρινόμαυρους”, επισκιάζοντας όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις στόπερ που είχαν αξιολογήσει στην ομάδα μέχρι πρότινος. 

O 26χρονος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την Ιντεπετιέντε, στην οποία αγωνίστηκε την τελευταία τριετία με 73 συμμετοχές και 2 γκολ, μοίρασε τρεις ασίστ και κατέκτησε ένα Κόπα Σουνταμερικάνα (2016-17).

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Ευρώπη, φορώντας τις φανέλες των Τορίνο (2014-16) και Γρανάδα (2016-17) όπου ήταν δανεικός από την ιταλικό σύλλογο. 

Πέραν της ηλικίας του, συγκεντρώνει κι άλλα χαρακτηριστικά που αρέσουν στους ανθρώπους του ΑΡΗ. Είναι καλός στο build up, έχει ικανότητα στον αέρα και μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως αριστερός μπακ, χωρίς η ταχύτητα όμως να είναι από τα βασικά του προσόντα. 

Ενα τέτοιο “πακέτο” φυσικά δεν είναι και φθηνό, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κασέ του είναι περίπου στις 500 χιλιάδες ευρώ. Ποσό το οποίο πολύ δύσκολα μπορεί να πλησιάσει ο ΑΡΗΣ. Για αυτό ναι μεν τον κρατάει στα υπόψιν του αλλά παράλληλα εξετάζει και άλλες πιο προσιτές περιπτώσεις αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών.

Προτεινόμενα Άρθρα