Ο "κακός" Ντε Χέα φέρνει Χέντερσον ή Όμπλακ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

από Γιώργος Γκάτος

Μεγάλη ανησυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν προκαλέσει οι φετινές εμφανίσεις του Νταβίντ Ντε Χέα.

Η μεγάλη αστάθεια που παρουσιάζει ο Ισπανός γκολκίπερ έχει οδηγήσει σε απώλεια βαθμών αλλά και προκρίσεων για τους “κόκκινους διαβόλους”. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η κακή αντίδραση του Ντε Χέα στο δεύτερο γκολ της Τσέλσι που ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση στον τελικό του FA Cup για τους “μπλε”.

Αυτό το συνεχόμενο ντεφορμάρισμα του 29χρονου γκολκίπερ φέρνει τη Γιουνάιτεντ σε κατάσταση αναζήτησης για κάτι καινούργιο κάτω από τα γκολπόστ. Ο Γιαν Όμπλακ αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Τσέλσι, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να μένει σε εγρήγορση για την περίπτωση του τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 27χρονος Σλοβένος έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 132 εκ. ευρώ, με το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδαλήγει το 2023. Βέβαια, η δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ατλέτικο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μπορεί να κάνει πιο διαλλακτικούς σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις τους “ροχιμπλάνκος”.

Από κει και πέρα, υπάρχει ο Ντιν Χέντερσον που πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ως δανεικός από τους “κόκκινους διάβολους”.

Ο 23χρονος γκολκίπερ είναι έτοιμος να γίνει το νούμερο 1 της εθνικής Αγγλίας, αλλά υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για το αν είναι αρκετά έμπειρος για να γίνει βασικός σε top κλαμπ της Premier League.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Σέφιλντ, Τζον Γουάιλντερ, θέλει διακαώς να κρατήσει και την επόμενη σεζόν τον Χέντερσον, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του ποδοσφαιριστή.

Τέλος, ο “θρύλος” της Νιούκαστλ Άλαν Σίρερ εξέφρασε την άποψη ότι έφτασε η στιγμή για τον Χέντερσον να πάρει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Γιουνάιτεντ: “Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να φέρει πίσω τον Χέντερσον, αλλιώς να τον αφήσει δανεικό για να αποκτήσει και άλλες εμπειρίες. Αλλά πιστεύω πως έφτασε η ώρα να πάρει την ευκαιρία”.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα