Οι θέσεις μεσοαμυντικά και τα φορ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στα αριστερά της άμυνας και στην κορυφή της επίθεσης εντοπίζεται σε αυτήν την φάση η μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση.

Εδώ και καιρό είναι δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ έχει ως πρώτο στόχο να… τακτοποιήσει τις περισσότερες από τις βασικές του επιλογές, σε ό,τι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά.

Η σχηματοποίηση του “χάρτη” που αφορά την αρχική ενδεκάδα είναι προτεραιότητα για τους “κιτρινόμαυρους”, ρίχνοντας το βάρος μεσοαμυντικά και στην κορυφή της επίθεσης όπου διακρίνει ότι υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη λόγω έλλειψης επιλογών.

ΣΤΟΠΕΡ

Ρόουζ, Δεληζήσης και Μπαγκαλιάνης είναι οι… σίγουροι με τα τωρινά δεδομένα. Το μέλλον του Σόουζα δεν έχει ξεκαθαρίσει, άρα ο ΑΡΗΣ πάει για τουλάχιστον έναν στόπερ και ενδεχομένως δεύτερο εάν ο Γάλλος παραμείνει στο δεξί άκρο της άμυνας. 

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Είναι η μοναδική θέση στην οποία η ομάδα είναι εντελώς… γυμνή, μετά και την αποχώρηση του Μίχαϊ Κόρχουτ. Υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση τουλάχστον δύο παικτών, ενώ… έρχεται από πίσω και ο Παναγιώτης Σενγκέργκης από τηνΚ-19.

ΧΑΦ

Οι μοναδικοί σίγουροι για την ώρα είναι οι Λούκας Σάσα και Πέτρος Μπακούτσης, όσο δεν προχωράει η ανανέωση του Χαβιέ Ματίγια. Εάν ο Ισπανός μείνει, τότε ο ΑΡΗΣ θα πάει σε ακόμα δύο επιλογές με τις οποίες “γεμίζει” για το 4-2-3-1. Στην περίπτωση του 4-3-3, είναι πιθανό να χρειαστεί μία ακόμα. 

ΕΠΙΘΕΣΗ

Με τους Ματέο Γκαρσία και Μπερτόλιο να θεωρούνται “κλεισμένοι”, για την ώρα υπάρχει πληρότητα στα άκρα λόγω και των υπόλοιπων διαθέσιμων επιλογών. Ακριβώς αντίστροφα είναι τα πράγματα στην κορυφή της επίθεσης, όπου ο ΑΡΗΣ ψάχνει την υπέρβαση όσον αφορά την πρώτη επιλογή του. Παράλληλα θέλει να κάνει ακόμα μία κίνηση πίσω από τον βασικό του φορ.

Ολα τα παραπάνω σημειώνονται με τα δεδομένα που ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς φυσικά να αποκλείονται τυχόν διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό ή της προτεραιότητες μέσα στο επόμενο διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα