"Φάκελος" 4-3-3

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές από τις περιπτώσεις παικτών που εξετάζει η ομάδα… κουμπώνουν στο συγκεκριμένο σύστημα.

Στον σχεδιασμό του ΑΡΗ της νέας σεζόν, το μοναδικό ζήτημα δεν είναι μόνο οι παίκτες που θα έρθουν για να ενισχύσουν την ομάδα αλλά και το τακτικό της πλάνο. Η φιλοσοφία που θα την διέπει μέσα στο γήπεδο και το σύστημα με το οποίο θα αγωνιστεί. 

Πέρυσι πέρασε από πολλά στάδια για να φτάσει στην καθιέρωση του 4-4-2 από τον Μίκαελ Ένινγκ, το οποίο φέτος δεν αποκλείεται να μπει στην άκρη αφού φαίνεται να προκρίνεται ένα άλλο. Το 4-3-3. 

Το συγκεκριμένο έπεσε στο τραπέζι και πέρυσι το καλοκαίρι, αποτελώντας μία από τις διαφωνίες ανάμεσα στον τότε τεχνικό διευθυντή και τον τότε προπονητή, για να μην προχωρήσει εν τέλει.

Φέτος υπάρχει ξανά έντονα στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας και φαίνεται σε μεγάλο βαθμό από τις επιλογές που έχουν στις λίστες τους.

Το 4-3-3 που έχει στο μυαλό του ο ΑΡΗΣ, περιλαμβάνει έναν μονό χαφ μπροστά από τα στόπερ και δύο εσωτερικούς μέσους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σύστημα σε σχέση με τα άλλα, το οποίο απαιτεί εκπαίδευση και προσεκτικές επιλογές ειδικά στην μεσαία γραμμή και στην θέση του παίκτη που είναι μπροστά από την άμυνα. 

Το 4-2-3-1 δεν βγαίνει απαραίτητα από το “κάδρο”, αφού μπορεί -ανάλογα με τις επιλογές που θα γίνουν- να υπάρχει η ευλελιξία για να χρησιμοποιηθεί και αυτό.

Προτεινόμενα Άρθρα