"Καρυδάτο" διπλό πεντάδας!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φετφατζίδης το γκολ του ΑΡΗ – Καθοριστικές οι επεμβάσεις του Χουλιάν Κουέστα

Μπορεί στην κανονική διάρκεια ο ΑΡΗΣ να μην τα κατάφερε κόντρα στον ΟΦΗ. Τουλάχιστον όμως στα πλέι οφ η σχέση έχει εξελιχθεί σε… πελατειακή. 

O Γιάννης Φετφατζίδης σκόραρε, ο Χουλιάν Κουέστα “έβγαζε” ό,τι πήγαινε στην εστία και οι “κιτρινόμαυροι” έφυγαν νικητές με 0-1 από το “Γεντί Κουλέ” για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ουσιαστικά με αυτό το αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ “κλειδώνει” την 5η θέση της βαθμολογίας, αφού μόνο με “θαύμα” μπορεί να αλλάξει κάτι στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους στα φετινά πλέι οφ και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας στην επανάληψη το υπέρ του προβάδισμα και ενώ είχαν έμεναν σταδιακά από δυνάμεις. 

Ο Κουέστα ήταν καθοριστικός ειδικά στο 52′ όταν απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Φιγκεϊρέδο, ο οποίος στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Με νέο πρόσωπο τον Κόρχουτ (4-2-3-1)

Ο Ούγγρος επανήλθε στο αρχικό σχήμα και έλυσε σημαντικά τα χέρια του Ένινγκ αμυντικά. Ο Μαγυάρος μπακ ξεκίνησε στα αριστερά, με τον Γάλλο να μετατοπίζεται στα δεξιά. Δεληζήσης-Μπαγκαλιάνης ήταν οι δύο στόπερ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. 

Στα χαφ ήταν ο Λούκας Σάσα με τον Χαβιέ Ματίγια. Λίγο πιο μπροστά οι Φετφατζίδης, Γκάμα και Μαρτίνες συνέθεταν την τριπλέτα πίσω από τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

ΟΦΗ: Με την κλασσική “συνταγή” του ο Σίμος

Η ενδεκάδα του ΟΦΗ δεν είχε εκπλήξεις από πλευράς προσώπων ή διάταξης. Γουάιλι στο τέρμα, Μαρινάκης-Κοροβέσης οι πλάγιοι μπακ και ο Κουτρουμπής με τον Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας. 

Ο Μεγιάδο ήταν χαφ μπροστά από το κέντρο της άμυνας, με τους Στάικο και Νέιρα εσωτερικούς μέσους. Ναμπί και Βαζ πλαισίωναν τον Φιγκεϊρέδο στην κορυφή της επίθεσης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το μυαλό και το πλάνο… εκεί!

Κόντρα στις προβλέψεις των περισσότερων, ο κουρασμένος ΑΡΗΣ όχι απλά στάθηκε καλά για τα πρώτα 45 λεπτά αλλά ήταν και ανώτερος του ΟΦΗ.

Η ομάδα “έβγαλε” μυαλό και υλοποίησε το πλάνο που είχε. Δηλαδή να μπλοκάρει το παιχνίδι του ΟΦΗ και από την άλλη να αξιοποιήσει τις φορές που θα βγει στο επιθετικό τρανζίσιον.

Οι “κιτρινόμαυροι” “κατέστρεψαν” το παιχνίδι των Κρητικών από τον άξονα, με τους Σάσα-Ματίγια και Δεληζήση-Μπαγκαλιάνη να συμβάλλουν κατά κύριο λόγο σε αυτό. Ενδεικτικές είναι άλλωστε οι μόλις δύο τελικές της ομάδας του Σίμου στο πρώτο μέρος. Και αμφότερες εκτός εστίας.

Πρώτη φάση και γκολ σε δεύτερο σερί ματς για “Φέτφα”

Το 0-1 του ΑΡΗ ήρθε στην πρώτη του καλή στιγμή του αγώνα, σε μία σεμιναριακή λειτουργεία επιθετικού τρανζίσιον από τους ποδοσφαιριστές του Ένινγκ.

Το μισό γκολ ανήκει στον Μίχαι Κόρχουτ, ο οποίος διέσχυσε όλο το γήπεδο και συνεργάστηκε με τους Μαρτίνες και Μαντσίνι για να δώσει την ασίστ στον Γιάννη Φετφατζίδη και να έρθει με αριστερό πλασέ το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Το τέρμα του διεθνή εξτρέμ δεν άλλαξε την εικόνα του ματς, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν ίδια εικόνα και τους Θεσσαλονικείς να απειλούν συχνά-πυκνά με πολύ καλές στιγμές. 

Στο 34′ ο Γουάιλι σταμάτησε την διπλή ευκαιρία του ΑΡΗ με Ρόουζ και Μαρτίνες που απείλησε στην επαναφορά. Ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Γάλλο στόπερ να στέλνει εξ επαφής την μπάλα μόλις άουτ. 

Ο… κέρβερος Κουέστα

Δεν περνάει αγωνιστική που ο Ισπανός να μην αποδεικνύει την περίοδο φόρμας που διανύει μετά την διακοπή λόγω κορωνοϊού.

Ο πορτιέρε του ΑΡΗ απέκρουσε το τρίτο του πέναλτι στην διαδικασία των πλέι οφ, σταματώντας την εκτέλεση του Φιγκεϊρέδο στο 52′, πέφτοντας σωστά στην δεξιά του γωνία. Ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μπαγκαλιάνης δύο λεπτά νωρίτερα. 

Ο Κουέστα ήταν αυτός που κράτησε τον ΑΡΗ όταν ο ΟΦΗ αύξησε την πίεσή του και έφτανε πιο εύκολα στην δημιουργία φάσεων. Στο 66′ σταμάτησε ένα σουτ του Νέιρα και πένα λεπτό αργότερα έκανε το ίδιο με τον Φιγκεϊρέδο. Ο τελευταίος στο 77′ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης ο Κουέστα μπλόκαρε την προσπάθεια του Βαζ.

Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μαντσίνι

Οσο ο ΟΦΗ πίεζε για την ισοφάριση, ο ΑΡΗΣ παρολίγο να τελειώσει το ματς. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι βγήκε απέναντι από τον Γουάιλι και είχε όλες τις προϋποθέσεις για να κάνει το 0-2, όμως η τελική του προσπάθεια ήταν απογοητευτική. 

Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, λόγω της δεύτερης κίτρινης που αντίκρισε ο Φιγκεϊρέδο στις καθυστερήσεις. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′, 90’+4′ Φιγκεϊρέδο, 38΄Μεγιάδο, 52′ Γιαννούλης, 82′ Νέιρα, 90’+3′ Κουτρουμπής /31′ Κόρχουτ, 51′ Μπαγκαλιάνης, 68′ Μαντσίνι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’+4′ Φιγκεϊρέδο
ΓΚΟΛ: -/ 14′ Φετφατζίδης

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Μαρινάκης (90′ Μπράουν), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σταϊκος (66′ Σεμέντο), Νέιρα, Ναμπί (78′ Νοικοκυράκης), Βαζ, Φιγκεϊρέντο

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Κόρχουτ (71′ Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης (85′ Διαμαντόπουλος), Μαρτίνες (81′ Μπακούτσης), Μαντσίνι

Προτεινόμενα Άρθρα