Αλεξιάδης: “Το επίπεδο της πρώτης ομάδας έχει ανέβει πάρα πολύ – Ευελπιστούμε στα καλά αποτελέσματα των Ακαδημιών”

από AllAboutARIS

Ο γενικός αρχηγός των τμημάτων υποδομής, Πάνος Αλεξιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS TV και μίλησε αναλυτικά για τις Ακαδημίες του συλλόγου, το μεταβατικό στάδιο που χρειάζεται ως την πρώτη ομάδα και την ποιότητα που υπάρχει.

Για τις υποχρεώσεις των Κ17 και Κ19:

“Είχε ξεκινήσει πρώτη η Κ19 και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε και η Κ17. Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Κ17 αγωνίζεται κόντρα στον Παναιτωλικό, εκτός έδρας ενώ η Κ19 έχει ρεπό.”

Για τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και τα τεχνικά τιμ των Ακαδημιών:

“Φέτος οι προπονητές είναι οι ίδιοι που είχαμε τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες, με την προσθήκη του Τόλη Τερζή στην Κ19. Εκτός από προπονητής, είναι υπεύθυνος αγωνιστικού σχεδιασμού των Ακαδημιών. Στην Κ17 βρίσκεται ο κ. Καζάνας που ήταν πέρσι και πρόπερσι στην Κ19, ενώ στην Κ15 βρίσκεται ο κ. Ηλιόπουλος.

Στην Κ19, αν εξαιρέσουμε 3-4 άτομα, είναι πέντε χρόνια μαζί οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Είναι από την Κ14 στην ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει με τις Κ17 και Κ15. Έχουμε κάνει ελάχιστες μεταγραφές φέτος. Βασιζόμαστε σε αυτό που είχαμε χτίσει και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες.”

Για την παρουσία του Κυριάκου Ασλανίδη και το επαγγελματικό συμβόλαιο:

“Τον Κυριάκο τον γνωρίζαμε και τον παρακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είχε περάσει από τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό. Τον αποκτήσαμε πέρσι. Τον πιστεύαμε σαν ποδοσφαιριστή. Νομίζω ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, έγινε επαγγελματίας και δόθηκε δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Οι παίκτες από την Κ19 θέλουν ένα μεταβατικό στάδιο, με το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πρώτη ομάδα. Όλοι περιμένουμε να κάνουμε τη Β’ ομάδα, που άδικα δεν μπορέσαμε να την κάνουμε. Την δικαιούμασταν. Η Β’ ομάδα θα βοηθήσει πάρα πολύ τα παιδιά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα.

Για το αν δημιουργηθεί του χρόνου η Β’ ομάδα:

“Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει και θα παίξουμε τη νέα σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό για να μη δίνουμε τα παιδιά δεξιά και αριστερά. Θα είναι σημαντικό να έχουμε τη δική μας Β’ ομάδα, όπου θα αγωνίζεται στη Superleague 2. Θα υπάρχει η δυνατότητα τη μία Κυριακή να παίξει εκεί και την άλλη εβδομάδα με τη Β’ ομάδα. Ανυπομονούμε.”

Για το ότι λείπει από τον ΑΡΗ, ένας ποδοσφαιριστής που θα πρωταγωνιστήσει ερχόμενος από τις ακαδημίες του:

“Είναι όλο και πιο δύσκολο, σε όλες τις ομάδες. Παλαιότερα, οι ομάδες δεν έκαναν πολλές μεταγραφές. Είχαν 4-5 ξένους. Υπήρχε χώρος για αυτά τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Μπορείς να πάρεις πάρα πολλούς ξένους.

Το επίπεδο του ΑΡΗ έχει ανέβει πάρα πολύ. Πρέπει τα παιδιά των Ακαδημιών να είναι έτοιμοι και να ανταγωνιστούν αυτούς. Όσο ανεβαίνει το επίπεδο της πρώτης ομάδας, δυσκολεύει κι άλλο αυτό. Με τη Β’ ομάδα θα γίνει πιο εύκολο αυτό, γιατί θα παίζουν σε επαγγελματικό επίπεδο οι παίκτες”.

Για το ότι ο ΑΡΗΣ μετά την στελέχωση της πρώτης ομάδας, πρέπει να επενδύσει κι άλλο στις ακαδημίες:

“Ήδη γίνεται αυτό, με την παρουσία του κ. Τερζή. Εχουν αναβαθμιστεί τα τμήματα μας, διότι είναι ένας καταξιωμένος προπονητής με μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις. Τα παιδιά είναι τυχερά, χωρίς να θέλω να μειώσω τους υπόλοιπους προπονητές. Το κράμα του Τερζή με τους υπόλοιπους προπονητές της ομάδας, νομίζω πως θα αποδώσει γιατί όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό.

Κυρίως οι παίκτες. Θα πάρουν σημαντικά πράγματα στην εκπαίδευση τους. Θα είναι ωφέλιμα για την πορεία τους. Έχουμε την πιο μικρή -ηλικιακά- ομάδα στο πρωτάθλημα της Κ19. Είναι ομάδα που έφτασε πριν δύο χρόνια στο Final Four της Λαμίας. Υπάρχουν αρκετά παιδιά, σε όλες τις βαθμίδες, που είμαι αρκετά αισιόδοξος.”

Για συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών:

“Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε ονόματα σε αυτές τις ηλικίες, γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι ταπεινά και να δουλεύουν πολύ. Αλλιώς πιστεύω πως δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά. Δεν χρειάζεται κανείς να πάρει αέρα. Όλα τα παιιδά είναι καλοί χαρακτήρες, με τα μυαλά στο κεφάλι τους. Δεν χρειάζεται ούτε να ανεβάζουμε, ούτε να απαξιώνουμε κάποιον. Είναι μικρά παιδιά ακόμα. Δεν πρέπει να τους αποπροσανατολίσουμε από τον στόχο τους.”

Για τον πατέρα του και ζωντανό θρύλο της οικογένειας του ΑΡΗ, Αλέκο Αλεξιάδη:

“Είμαστε όλοι κοντά του, όλη η οικογένεια του. Συνεχώς με ρωτάει για τον ΑΡΗ. Ίσως τη Δευτέρα έρθει και στο γήπεδο.”

Προτεινόμενα Άρθρα