Σχίζας στο AllAboutARIS TV: “Είναι τεράστια τιμή να είμαι αρχηγός σε αυτή την ιστορική ομάδα” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Σταύρος Σχίζας ήρθε στον ΑΡΗ για να δώσει εμπειρία σε ένα νεανικό ρόστερ. Άμεσα, ανέλαβε τον ρόλο του αρχηγού στους “Κιτρινόμαυρους”, μαζί με τον Ολιβιέρ Χάνλαν.

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον ίδιο, καθώς ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Ο ίδιος όμως σημειώνει πως περιμένει να αποθεραπευτεί πλήρως και έπειτα να ενισχύσει την ομάδα του.

Τέλος, ο 32χρονος φόργουορντ σημειώνει πως υπάρχει πολύ θετικό κλίμα και οι νέοι παίκτες είναι πρόθυμοι να δουλέψουν και να πάρουν οδηγίες.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Σταύρος Σχίζας στο AllAboutARIS.gr και το AllAboutARIS TV, στη Media Day της ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

Για την παρουσία του στον ΑΡΗ τη νέα σεζόν:

“Είμαστε μια νέα ομάδα, κάτι που ξέρουν όλοι. Αυτό είναι κάτι πολύ θετικό γιατί υπάρχει πολύ διάθεση στη προπόνηση και γενικά σε οτιδήποτε κάνουμε σαν ομάδα. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα στην ομάδα και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο.”

Για το γεγονός πως είναι ο πιο έμπειρος παίκτης του ρόστερ και αν είναι έτοιμος να ηγηθεί μαζί με τον Ολιβιέρ Χάνλαν:

“Είναι τεράστια τιμή για εμένα, να είμαι αρχηγός σε αυτή την ιστορική ομάδα. Το ίδιο και για τον Όλι (σ.σ. Χάνλαν). Όπως είπα και πριν, το καλό είναι ότι έχουμε νέα παιδιά, τα οποία είναι πολύ θετικά σε ό,τι και να τους πούμε. Μας ακούν και νομίζω πως αυτό είναι μια καλή συνταγή για να πάει καλά η χρονιά”.

Για το αν ο τραυματισμός του -που τον ανάγκασε να χάσει την προετοιμασία- τον έχει πεισμώσει περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν:

“Ο λόγος που τραυματίστηκα είναι πως μπήκα πολύ δυνατά εξαιτίας του ενθουσιασμού. Πρέπει να πάρω τον χρόνο μου. Έχω έναν πολύ περίεργο τραυματισμό που συνήθως συμβαίνουν υποτροπές. Επειδή δεν θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να πάρω τον χρόνο μου και να μπω όταν είμαι έτοιμος. Πιστεύω πως θα είμαι 100% έτοιμος στο παιχνίδι με τον Κολοσσό.”

O αρχηγός του ΑΡΗ είναι 32 ετών, ενώ ο Γιάννης Καστρίτης είναι 39. Ο Σταύρος Σχίζας σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι ο προπονητής του είναι νέος, το μπασκετικό του IQ είναι πολύ υψηλό και έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, ενώ δεν παραλείπει να δώσει τα εύσημα και στο υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.

Για την μικρή διαφορά ηλικίας που έχει με τον Γιάννη Καστρίτη και αν έχει αναλάβει τον ρόλο του “προπονητή” στο παρκέ:

“Σε ότι αφορά για παράδειγμα μια οδηγία, ναι, θα μπορούσα να το κάνω. Η ηλικία του κόουτς δεν αντιπροσωπεύει το μπασκετικό του IQ και την δουλειά του. Είναι πολύ έμπειρο το προπονητικό επιτελείο και νομίζω πως θα τα πάμε πολύ καλά φέτος”.

Κλείνοντας, απάντησε για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο NBA:

“Δεν παρακολουθώ πολύ το ΝΒΑ. Προσπαθώ να είμαι εδώ, στο δικό μας πρωτάθλημα. Θα πω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!”

Προτεινόμενα Άρθρα