GP Αυστρίας FP1: Ταχύτερος ο Hamilton στην επιστροφή της F1

από AllAboutARIS

Ο Βρετανός μπήκε φουριόζος στη νέα αγωνιστική σεζόν με τη μαύρη W11 και με τη soft γόμα στο δεύτερο μισό του 90λεπτου έγραψε το 1:04.816 και πήρε τη 1η θέση στην κατάταξη.

Ο 6 φορές Πρωταθλητής ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε το 1:05, καθώς άφησε τον Valtteri Bottas 0.356s πίσω του με την ίδια γόμα, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εναρκτήρια διαδικασία. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Max Verstappen μς τη Red Bull, o οποίος ήταν 0.6s μακριά από τους Πρωταθλητές, γράφοντας χρόνο επίσης με τη soft γόμα.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Carlos Sainz με την McLaren, μόλις 0.013s πίσω από την RB16, ενώ στο ίδιο δέκατο βρέθηκε ο Sergio Perez που έκλεισε την πρώτη 5άδα για την Racing Point. Ο Lando Norris έδειξε πως η McLaren είναι δυνατή στην Αυστρία, μπροστά από τον Alex Albon με τη δεύτερη Red Bull. O Daniel Ricciardo με την αναβαθμισμένη Renault πήρε την 8η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Kevin Magnussen και Charles Leclerc με τη πρώτη Ferrari και χρόνο 1.1s πιο αργό από τον Hamilton, αλλά με τη medium γόμα.

Ο Lance Stroll έμεινε μόλις στην 11η θέση μπροστά από τον Sebastian Vettel, ενώ ο Esteban Ocon έμεινε 13ος μπροστά από τον Antonio Giovinazzi και τον Kimi Raikkonen. Σε πολύ ήρεμα νερά ο Pierre Gasly, μπροστά από τις δύο Williams, ενώ οι Daniil Kvyat και ο Romain Grosjean έκλεισαν τη κατάταξη.

πηγή: automotonews.gr

Προτεινόμενα Άρθρα