Σε πρώτο πλάνο η άμυνα!

από AllAboutARIS

Οι “Κιτρινόμαυροι” δεν θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου τους, όμως γνωρίζουν ότι ένας χαμηλότερος ρυθμός και μια σφιχτή άμυνα, αυξάνουν τις δυνατότητες τους για νίκη.

Στη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΑΡΗΣ δέχθηκε 71 πόντους. Ακολούθησαν δύο παιχνίδια όπου το παθητικό εκτοξεύτηκε στους 93 και 85 πόντους αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κρατήσει αντίπαλο κάτω από τους 65 πόντους, απέναντι στην ΑΕΚ, όπου και έχασε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε ένα ματς που επηρεάστηκε και από άλλους παράγοντες του αγώνα.

Κόντρα στο Λαύριο και πάλι ως ένα σημείο οι “Κιτρινόμαυροι” έλεγχαν τον ρυθμό, πήγαιναν πόντο πόντο με το Λαύριο, αλλά τους κόστισε παραγωγικά το τρίτο δεκάλεπτο. Και πάλι, δέχθηκαν μόλις 73 πόντους, λίγο πιο κάτω από τον μέσο όρο τους.

Το καλύτερο τους παιχνίδι όμως, σημειώθηκε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Προμηθέα. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αγωνίστηκε με συγκεκριμένο προσανατολισμό, μπλόκαρε τον αντίπαλο της και τον κράτησε στους μόλις 62 πόντους.

Ο παράγοντας-έδρα, οι ελλείψεις στη περιφέρεια και το “χτίσιμο” του ΑΡΗ, ευνοούν τα χαμηλότερα σκορ και αυτό θα επιδιώξει απόψε η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Προτεινόμενα Άρθρα