“Τα πόδια μου με πήγαν μόνα τους – Τίτλος είναι να λέγεσαι Αρειανός”

από Νίκος Παπαδόπουλος

O ΑΡΗΣ ήταν ο μεγάλος νικητής μέσα στο παρκέ, όμως η πραγματική μάχη δόθηκε στην κερκίδα. Η μάχη της ζωής που έδωσε ένας φίλος του ΑΡΗ και την κέρδισε, χάρη στον Χριστόφορο Μουρατίδη.

Ο γνωστός φίλος της ομάδας και γιατρός στο επάγγελμα, φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και στην εκπομπή “Μπαλαντέρ”, μιλώντας για το χθεσινό περιστατικό στο Παλέ αλλά και για τον αγαπημένο του ΑΡΗ.

Για το επεισόδιο χθες στην κερκίδα με τον φίλο που ΑΡΗ που λιποθύμησε: “Καθόμουν στους επίσημους μαζί με τον Άκη Μάντζιο. Σε κάποια φάση ακούσαμε φωνές και γυρίσαμε πίσω. Διακρίνω ότι κάποιος προσπαθούσε να κάνει κάρπα μέθοδο σε έναν φίλαθλο που ήταν κάτω.

Το επόμενο δευτερόλεπτο, ήμουν πάνω. Τα πόδια μου, με πήγαν εκεί. Είδα το πρόσωπό του μελανιασμένο και τα χείλη του. Αμέσως έκανα αυτά που έπρεπε για να τον κρατήσουμε ζωντανό. Ήρθαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ αλλά και μερικοί ακόμα από την κερκίδα που ήταν γιατροί. Δεν βρήκε τις αισθήσεις του αλλά ανέπνεε. 

Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεσαι, αλλά σκέφτεσαι. Όταν έβγαλα το δάχτυλο μου μέσα από το στόμα του, ζήτησαν αντισηπτικό. Λουστήκαμε με αυτό (σ.σ. γέλια). Πρέπει να προσέχουμε γενικά, αλλά όλοι το ίδιο θα έκαναν στη θέση μου. Τρίτη φορά σώζω άνθρωπο που του γύρισε η γλώσσα. Ηταν στη Σουηδία, σε δύο αγώνες που πήδηξα μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω. 

Χρειάζεται ψυχραιμία σε αυτές τις στιγμές…”.

Για τον ίδιο, την ειδικότητά του και την επιστροφή του στην Ελλάδα: “Είμαι 59 χρονών, έχω εγγόνια αλλά γυμνάζομαι και προσέχω τη διατροφή μου. Ασχολούμαι χρόνια με τη χειροπρακτική. Γύρισα μετά από χρόνια στο Κιλκίς και ετοιμάζω μία ωραία κλινική”.

Για τον ΑΡΗ και τη στήριξη του κόσμου:”Θέλω να πω ένα μπράβο σε όλους τους φιλάθλους μας που στηρίζουν την ομάδα, παρά τους δύσκολους καιρούς. Το Παλέ ήταν γεμάτο. Το ίδιο και στη μπάλα. Βλέπω κόσμος να τρέχει πίσω και από άλλα τμήματα. Τίτλος είναι να είσαι Αρειανός. Δεν είμαστε άτιτλοι. 

Ο Αρειανός δεν καταλαβαίνει και δεν μασάει από καζούρα. Η ίδια η ομάδα, μας έχει κάνει καζούρα με τα χωριά στα οποία γύρισε”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα