“Η επένδυση στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ”!

από AllAboutARIS

Ο γεωπόνος Αντώνης Γκριμότσης, που ασχολείται με όλα τα γήπεδα της Super League και φυσικά επιμελείται των εργασιών στο “Κλεάνθης Βικελίδης” μίλησε στην εκπομπή “Pressing” του Libero 107,4 FM, για τα έργα που γίνονται στο γήπεδο του ΑΡΗ.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στο προτζέκτ, ενώ αποκάλυψε πως το κόστος της επένδυσης έχει ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ και συνεχίζει…

Αναλυτικά όσα είπε για το “Κλεάνθης Βικελίδης”:

«Η δουλειά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι ένας συνεχές πρότζεκτ που έχει αρχίσει εδώ περίπου δύο χρόνια από την ΠΑΕ και διαβαθμίζεται σε τρεις φάσεις που είναι σύνθετες.

Στην πρώτη φάση το γήπεδο ενδυναμώθηκε με υλικό ενδυνάμωσης, υβριδικό χλοοτάπητα κι έχει δημιουργηθεί ένα αμμώδες υπόστρωμα.

Αμέσως μετά η δεύτερη φάση που έχει ξεκινήσει από την ΠΑΕ από τον Μάιο και ως τώρα και εξελίσσει ένα πρόγραμμα αγοράς εξοπλισμού για τη συντήρηση και τη μερική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, δύο φορές τον χρόνο. Διαθέτει δικό της στόλο συντήρησης κι έναν άνθρωπο που επιμελείται όλες τις εργασίες, τον Χάρη Κατσαρό και γύρω από αυτόν υπάρχει μία ομάδα που ασχολείται και με το Νέο Ρύσιο.

Η τρίτη φάση είναι να δημιουργήσει μέσα στο αγωνιστικό χώρο έναν εξειδικευμένο μετεωρολογικό σταθμό που θα λαμβάνει και μικροδεδομένα για τον περιβάλλον και το «Κλεάνθης Βικελίδης», με αισθητήρες του εδάφους και του χλοοτάπητα, ώστε να κάνουμε με αποτελεσματικότητα τη συντήρηση του γηπέδου».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Λειτουργούμε με μεθόδους έξυπνης γεωργίας που εφαρμόζεται στα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Είναι ένα σύνθετο πρότζεκτ το οποίο ετοιμάζεται και θα αποτελέσει και μπούσουλα για το πως θα έχουμε τα ελληνικά γήπεδα τα επόμενα χρόνια».

Για το ύψος της επένδυσης ανέφερε: «Ξεπερνάει τις 500-600 χιλιάδες είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση, που είναι συνεχής. Δεν σταματά δηλαδή. Όλα τα θετικά της επένδυσης θα φανούν όταν προσαρμοστούμε όλοι σε αυτό. Θα αποδίδει τα μέγιστα με τη λιγότερη δυνατή περιβαλλοντολογική επιβάρυνση».

Προτεινόμενα Άρθρα