Μετράει ώρες για το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μετά το 0-0 με την Εβερτον πριν μερικές μέρες, η Λίβερπουλ είχε βασικό τον Σαλάχ και ξέσπασε στην Κρίσταλ Πάλας (4-0) πλησιάζοντας στo ένα ματς από τον τίτλο.

Η Λίβερπουλ είναι από τα Χριστούγεννα έτοιμη να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος μετά από το 30 χρόνια και πλέον οι μέρες πλησιάζουν. Οι παίκτες του Γίργκεν Κλοπ άφησαν πίσω τη μέτρια εμφάνιση στο derby του Μέρσεϊσαϊντ με την Εβερτον και ξέσπασαν στην Κρίσταλ Πάλας με τον Σαλάχ να επιστρέφει και μαζί του τα γκολ. Οι Reds θα είναι και μαθηματικά πρωταθλητές ακόμα και αν δεν νικήσει η Σίτι στο επόμενο ματς, ενώ μπορεί να το σηκώσουν μέσα στο Etihad την ερχόμενη αγωνιστική.

Ηταν πολλές οι μέρες χωρίς γκολ για την Λίβερπουλ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 23′ με το εκπληκτικό φάουλ του Αλεξάντερ-Αρνολντ, που έφτασε τη συνεισφορά του στα 30 τέρματα στην Premier League (1-0). Ενα λεπτό πριν το φινάλε ο Σαλάχ κατέβασε τέλεια και πλάσαρε το ίδιο μετά την τρομερή πάσα του Φαμπίνιο, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στο 55′ και με ρουκέτα εκτός περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 69′ όταν ο Σαλάχ έβγαλε στην κόντρα τον Μανέ και εκείνος έκανε τη δουλειά με πλασέ στην απέναντι γωνία.

 

Προτεινόμενα Άρθρα