Πουλιανίτης στο AllAboutARIS TV: “Ο κόουτς μάς θέλει καθημερινά πρωταθλητές, τεράστια η ώθηση του κόσμου”

από AllAboutARIS

Ο Στέλιος Πουλιανίτης φιλοξενήθηκε στην μπασκετική εκπομπή του AllAboutARIS TV, μιλώντας για τον φετινό ΑΡΗ και τη δική του απόδοση-φιλοδοξίες.

Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ εστίασε στα χαρακτηριστικά της ομάδας που τους βοηθούν να αντιδρούν και να φέρνουν τα καλά αποτελέσματα των τελευταίων παιχνιδιών. Αναφέρθηκε στη διάθεση, το καταλυτικό στοιχείο της ενέργειας, φυσικά στον κόσμο αλλά και την ολοκληρωμένη δουλειά που κάνει όλο το team και ο Γιάννης Καστρίτης.

Για το ματς με το Περιστέρι και αν περίμεναν να κερδίσουν με… περίπατο: “Ποτέ δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις εύκολα ή δύσκολα. Βασιζόμαστε στην ενέργειά μας, δίνουμε μεγάλη βάση στην προπόνηση. Η ενέργεια είναι στοιχείο που δεν μπορεί κανείς να το κάνει σκάουτινγκ.”

Και συμπλήρωσε για τη τελευταία νίκη: “Έχουμε καλή χημεία με τα παιδιά. Υπάρχει ηρεμία, εμπιστοσύνη. Όλο το τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά και το βασίζω εκεί. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και νιώθουμε ασφάλεια. Έτσι καλύπτουμε και ενδεχόμενα κενά που μπορεί να υπάρξουν.”

Για τη δική του εμφάνιση: “Επηρεάστηκα με το θέμα του κορονοϊού, με πήγε πίσω αλλά τώρα είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για την ομάδα. Αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου, να βοηθάω τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, να συνεισφέρω όσο μπορώ ακόμα και να παίξω ένα λεπτό. Είναι στοιχεία που τα βλέπεις κάθε στιγμή στον πάγκο στη διάρκεια των παιχνιδιών.

Το στοιχείο της χημείας και το καλό μπάσκετ που αποδίδουν: “Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο αρχικά που είναι πάντα δίπλα και μας δίνουν μεγάλη ώθηση. Είναι πανέμορφο συναίσθημα και είναι ο κύριος λόγος που παίρνουμε ενέργεια. Για εμένα είναι σημαντικό και το καλό κλίμα που υπάρχει, όλοι είμαστε μια οικογένεια, μια αλυσίδα που ο καθένας από τον ρόλο του συνεισφέρει για το καλύτερο αποτέλεσμα, και αυτό βγαίνει στο παρκέ.”

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα και που μπορεί να φτάσει: “Πάνω από όλα θέλουμε να είμαστε υγιείς. Καθημερινά έχουμε τη διάθεση και την ενέργεια να παλεύουμε ακόμα και στις προπονήσεις. Είναι το DNA της ομάδας, φυσικά θα κάνουμε και λάθη αλλά τα καλύπτουμε με το ζήλο και τη αυτοπεποίθησή μας.”

Για τον στόχο της ομάδας: “Αυτό που θέλει ο κόουτς είναι να είμαστε καθημερινά πρωταθλητές του εαυτούς μας, να κερδίζουμε μάχες στις προπονήσεις, τους αγώνες. Φυσικά όσο κερδίζεις, έρχονται μεγαλύτερες φιλοδοξίες και αυτές είναι ευπρόσδεκτες. Δεν υπάρχουν όρια στους στόχους, δουλεύεις στις αδυναμίες και όπου σε βγάλει.”

Για τον προπονητή και πόσο τους βοηθάει: “Τα παιδιά είναι πρόθυμα να ακούσουν κάθε συμβουλή του κόουτς, μας βοηθάει αρκετά και ο καθένας τον σέβεται, δεν κάνει το δικό του. Ακόμα και στις κακές περιόδους, δεν βάλαμε το κεφάλι κάτω, ψυχολογικά κρατηθήκαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και παλέψαμε για να επανέλθουμε.”

Για τους προσωπικούς του στόχους: “Θέλω να αποδίδω μέσω της ομάδας, ποτέ δεν σκέφτομαι περισσότερο εμένα αλλά το γενικότερο καλό του team, σε αυτό συνείσφερε πολύ και ο κόουτς. Θέλω να είμαι όσο καλύτερος γίνεται, σε μια ομάδα που έχει τεράστια ιστορία.”

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: “Είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα άλλα, είναι ντέρμπι δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχικά και σωματικά. Έχουμε επικοινωνήσει και στους ξένους ότι δεν θα είναι ένα συνηθισμένο εκτός έδρας παιχνίδι. Για εμένα είναι ένα παιχνίδι καρδιάς, όπως συνηθίζω να λέω.”

Προτεινόμενα Άρθρα