Ίσως και το καλύτερό του παιχνίδι

από Νίκος Παπαδόπουλος

H ικανοποίηση για τον Αργεντινό, ο οποίος έτρεξε περισσότερο από όλους τους παίκτες του ΑΡΗ κόντρα στην ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι των πλέι οφ με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο, δύσκολα μπορείς να πεις ότι ξεχώρισε κάποιος παίκτης του ΑΡΗ. Υπήρξαν όμως κάποιοι που τα πήγαν αρκετά καλά. Ο Μάρτιν Τόνσο είναι ένας από αυτούς. 

Υπό άλλες συνθήκες η αναφορά αυτή στον Αργεντινό μπορεί να μην γινόταν. Είναι όμως σημείο αναφοράς, με δεδομένο ότι επανεμφανίστηκε έπειτα από πάρα πολύ καιρό… 

Ο Αργεντινός ξεκίνησε σε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάνιελ Μαντσίνι και εν συνεχεία οπισθοχώρησε στον χώρο του κέντρου, “καταπίνοντας” χιλιόμετρα για παραπάνω από 90 λεπτά. 

Το συμπεράσμα αυτό δεν προκύπτει απλά από μία γενική εικόνα του ματς, αλλά με αριθμούς που δείχνουν ότι ο Λατίνος μεσοεπιθετικός έτρεξε περισσότερο από όλους τους παίκτες του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ και με αρκετή ουσία στο παιχνίδι του. Χωρίς φυσικά να λησμονούμε την πολύ όμορφη ασίστ στον Μαρτίνες για το δεύτερο γκολ των “κιτρινόμαυρων”. 

Από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και σήμερα, ίσως να ήταν και η καλύτερη εμφάνισή του με την ομάδα Ή ή πιο ουσιαστική, σε συνέχεια της σταθερά καλής δουλειάς και της προσπάθειας που καταβάλλει όλο το προηγούμενο διάστημα στις προπονήσεις. 

Τα παραπάνω βέβαια δεν αναιρούν ότι αποτελεί μία μεταγραφή που συνολικά δεν έχει “βγει” στην ομάδα και τα χρήματα που δαπανούνται είναι περισσότερα από αυτά που δίνει. Όπως είναι δύσκολο να αλλάξει το σκεπτικό των ανθρώπων της ομάδας για το μέλλον του. Για την ώρα όμως και με τέτοιες εμφανίσεις, ο Αργεντινός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος. Ακόμα και ως βασικός, υπό προϋποθέσεις, στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα