Το παράλογο των 10 (αντί για 18) μεσεγγυούχων

από Αντώνης Γκάτζιος

Η απαίτηση του Δημήτρη Γουλιέλμου για την παραχώρηση των μετοχών της ΚΑΕ σε 10 μεσεγγυούχους και όχι σε 18 δε βγάζει νόημα. Αντίθετα, δημιουργεί πρόβλημα σε μία ήδη δρομολογηθείσα κατάσταση.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και η διοίκηση της ΚΑΕ έκαναν πυρετώδεις επαφές για να βρεθούν οι 18 άνθρωποι που θα πάρουν από 5% των μετοχών. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν, την ώρα που άλλες ομάδες δεν μπορούν καν να σχηματίσουν πενταμελή διοίκηση Πρωτοδικείου. Κάτι που δείχνει ότι η οικογένεια του ΑΡΗ είναι εδώ για το μπάσκετ.

Μία αλλαγή πλεύσης στη δεδομένη χρονική στιγμή δε μοιάζει εφικτή. Οι 18 που θα πάρουν το 5% των μετοχών, βάσει νόμου, δε θα περάσουν από ελέγχους ΕΕΑ, πόθεν έσχες και τα σχετικά. Δεν έχει και λογική, αφού είναι οι μεσεγγυούχοι, μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, από τη στιγμή που ένας Αθλητικός Σύλλογος βάσει νόμου δεν μπορεί να πάρει μετοχές άνω του 10%. Κοντολογίς, εφόσον, όπως όλοι εύχονται, βρεθεί ιδιοκτήτης και εγκριθεί η μεταβίβαση, οι μεσεγγυούχοι θα παραχωρήσουν τις μετοχές τους σε ένα πρωί.

Ποιος θα πει, λοιπόν, σ’ αυτούς τους ανθρώπους ότι τώρα πρέπει να πάρουν το 10% και όχι το 5% αυτών των μετοχών; Και πως εύλογα θα υποστούν μία ταλαιπωρία, προσωπική και επαγγελματική, η οποία δεν έχει καμία λογική;

Στο φινάλε, όταν κάποιος έχει αποφασίσει να δώσει τις μετοχές ποια είναι η διαφορά να τις παραχωρήσει σε 18 αντί για 10 ανθρώπους; Ερωτήματα προς το παρόν αναπάντητα…

Προτεινόμενα Άρθρα