Όλοι θέλουν κόσμο και ο ΠΑΟΚ κρατά αποστάσεις!

από Γιώργος Γκάτος

Η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι ένα θέμα που απασχολεί τις ομάδες της Superleague, με την συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκει απέναντι της τον ΠΑΟΚ

Εκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Λίγκας, με μοναδικό θέμα συζήτησης την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αντάλλαξαν… κουβέντες με αφορμή την -προ ημερών- απόφαση της Λίγκας και την συμφωνία για ποσοστό 20% πληρότητας σε κάθε γήπεδο.

Η στάση του ΠΑΟΚ -μέσω του Μάκη Γκαγκάτση- επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του ΑΡΗ το τελευταίο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός ρώτησε αρχικά το ποιος έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την ομόφωνη παλιότερη απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής για το 20%. Έτσι όπως διατυπώθηκε η αναφορά φάνηκε να είναι… μπηχτή προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ από την μεριά του σημείωσε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων. Επίσης πως τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των play off θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο για λόγους ισονομίας.

Επιπλέον τόνισε πως το 20% της πληρότητας του ΟΑΚΑ είναι 14.000 ενώ το 20% της Τούμπας είναι 6.000 και ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες με τις έδρες με περισσότερο κόσμο.

Όπως προέκυπτε ακόμα πάνω σε αυτά που είπε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Λίγκας, ο Μάκης Γκαγκάτσης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου σε ένα ποσοστό, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί ομόφωνα. Εκτός από την παράμετρο του να μην υπάρχει κόσμος στον 2ο γύρο στα ματς που έγιναν κεκλεισμένων των Θυρών στον 1ο τόνισε πως το ποσοστό αυτό πρέπει να αφορά τα διάρκειας και όχι την χωρητικότητα. Τέλος, έθεσε θέμα ποινικής και αστικής ευθύνης σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα φιλάθλου.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα