Ο γεμάτος Ιανουάριος και το ερωτηματικό των εξ αναβολής αγώνων

από Γιώργος Γκάτος

Ο κορωνοϊός έχει βγάλει εντελώς εκτός προγραμματισμού τους “Κιτρινόμαυρους”. Για τελευταία φορά, αγωνίστηκαν στις 11/12 και η επόμενη αγωνιστική, μετά τις αναβολές με Ολυμπιακό και Λάρισα, είναι προγραμματισμένη το διήμερο 8-9/1.

Είναι πολύ υπαρκτό το σενάριο ο ΑΡΗΣ να μεταφερθεί από ένα τεράστιο διάστημα απραξίας, σε έναν μήνα-φωτιά.

Το μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή, παραμένει το πότε θα οριστούν οι δύο αναμετρήσεις, με Ολυμπιακό αλλά και με Λάρισα.

Και αν για την αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλίας, τα πράγματα είναι απλά, αφού μπορεί να οριστεί μεσοβδόμαδα, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό εξαρτάται -όπως πάντα στον ΕΣΑΚΕ- από το πρόγραμμα της Euroleague.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως για περίπου έναν μήνα, από τις αρχές Φεβρουαρίου ως τις αρχές Μαρτίου, δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα, αφού σε εκείνο το διάστημα είναι προγραμματισμένο το All Star Game, το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και τα “παράθυρα” των Εθνικών ομάδων.

Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το ακριβές πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών. Μάλιστα, υπήρξε και σκέψη να αναβληθεί η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου (15-16/1), προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξ αναβολής αγώνες για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες.

Με τον αστερίσκο των εξ αναβολής, το πρόγραμμα του ΑΡΗ (ενδεικτικές ημερομηνίες, αφού ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί) ως τη διακοπή του Φεβρουαρίου, διαμορφώνεται ως εξής:

13η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Απόλλων Πάτρας (8-9/1)

14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΡΗΣ (15-16/1)

15η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-Ιωνικός (22-23/1)

16η αγωνιστική: Κολοσσός Ρόδου-ΑΡΗΣ (29-30/1)

17η αγωνιστική: ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (5-6/2)

Προτεινόμενα Άρθρα